In cadrul evenimentului Future of Compute, AMD au anuntat doua noi APU-uri pentru piata de mobile: Carrizo si Carrizo-L. Noile APU-uri sunt gandite ca solutii complete pentru gaming si aplicatii de productivitate, si inglobeaza suport pentru DirectX 12, OpenCL 2.0, AMD Mantle, AMD FreeSync precum si pentru viitorul sistem de operare Windows 10.

Varful de lance „Carrizo” va include un nucleu CPU x86 cu nume de cod „Excavator” si un GPU Radeon despre care inca nu stim nimic. Dar noul SoC va fi primul produs care incorporeaza specificatiile standardului HSA (Heterogeneous Systems Architecture) 1.0. Fratiorul mai mic, „Carrizo-L” integreaza un nucleu CPU „Puma+” si un GPU AMD Radeon construit pe arhitectura GCN (Graphics Core Next), acesta fiind tintit spre segmentul mainstream. Pe partea de securitate, ambele procesoare se vor putea folosi de ecosistemul ARM TrustZone, prin intermediul tehnologiei AMD Secure.

Noile procesoare vor fi livrate in H1 2015, urmand ca integrarea in notebook-uri si sisteme All-in-One sa se faca undeva dupa jumatatea anului 2015.

Mai jos puteti urmari anuntul oficial facut de domnul John Byrne, Senior Vice President si General Manager al diviziei Computing & Graphics AMD. Acesta ne confirma ca produsele sunt deja in teste si ca nu sunt intarzieri in procesul de fabricatie, lansarea avand loc in intervalul preconizat initial. De asemenea, se insista pe faptul ca noile procesoare vor fi mult mai eficiente energetic ceea ce ar trebui sa duca la o autonomie sporita a dispozitivelor mobile, precum si la o eficienta termica imbunatatita.

http://www.youtube.com/watch?v=I6zX2IqBI7A

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.