În cadrul evenimentului ChinaJoy 2021, AMD a anunțat noua placă grafică AMD Radeon RX 6600 XT. Aceasta este concepută pentru a oferi o experiență buna pentru rezoluția 1080p.

Radeon RX 6600 XT este construită pe arhitectura AMD RDNA 2 și vine echipată cu 32 MB de memorie AMD Infinity Cache și 8 GB de memorie GDDR6.

Știu ca ți se pare puțina memorie video, însă AMD au gandit acest model special pentru cei ce joacă la rezoluție FHD, unde nu ai nevoie de prea multă memorie video.

AMD Radeon 600 XT

Fiind vorba de un GPU bazat pe RDNA 2, 6600 XT aduce și tehnologii, precum:

AMD FidelityFX Super Resolution – O tehnologie de upscaling spațial open-source pentru dezvoltatorii de jocuri care oferă în medie performanțe de până la 2,4 ori mai mari în „Mod de performanță” comparativ cu 4K-ul nativ în anumite jocuri. Tehnologia FSR este concepută pentru a fi disponibilă pe o gamă largă de procesoare și GPU-uri AMD, dar și pentru plăcile grafice concurente.

AMD Smart Access Memory (SAM) – Tehnologia concepută pentru a livra maximul de putere în combo-ul Radeon RX 6000 Series și AMD Ryzen 5000, ori în seria Ryzen 3000 pentru desktopuri și AMD 500. Astfel, SAM oferă procesoarelor Ryzen acces la întreaga memorie GDDR6 a GPU-ului pentru un boost semnificativ de performanță în anumite jocuri.

Alte tehnologii prezente sunt: DirectX 12 Ultimate Support, AMD Radeon Anti-Lag și AMD Radeon Boost ce permit noii plăci grafice să ofere experiențe de joc uimitoare la 1080p.

Placa video Radeon RX 6600XT va fi disponibilă la partenerii AMD (ASRock, ASUS, Biostar, Gigabyte, MSI, PowerColor, SAPPHIRE, XFX și Yeston), dar și la retailerii/etailerii globali începând cu 11 August 2021, la prețul de 379 de dolari.

Pentru sistemele OEM, Radeon RX 6600 va fi disponibilă tot in august 2021.

Și peste cateva yile vom publica și noi review-ul nostru.

Similar Articles

2 thoughts on “AMD anunță Radeon RX 6600 XT

  1. E o greșeală in articol…
    *Placa o să fie disponibilă la retailerii începând cu 11August, la prețul de 1000$.
    I fixed it :)))))

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.