AMD a anuntat ca vor lansa versiunile pentru laptop ale noii serii 5000. Acestea sunt contruite pe arhitectura AMD Zen 3 si promit functii de productivitate si securitate interesante.

In luna noiembrie a anului trecut, s-au lansat CPU-urile AMD Ryzen 5000. Acestea se laudau la lansare cu o construite pe 7 nm (nanometri) si suport pentru PCIe 4.0 care sa le confere un boost de performanta considerabil peste Ryzen 3000. Varful de gama, 5950X, impacheta 16 nuclee si frecvente de pana la 4,9GHz.

Acum a venit timpul si platformelor mobile sa se bucure de avantajele noii serii 5000. La fel ca suratele lor in format desktop, procesoarele Ryzen 5000 Mobile sunt contruite pe arhitectura Zen 3, executata pe 7nm.

AMD-Ryzen-5000-Pro
sursa: AMD

Noua gama de procesoare mobile AMD vine insotita de suita de tehnologii AMD PRO si promite un nivel mai bun de productivitate si durata a bateriei. De altfel, este promis si un nivel de securitate intarit, gandit pentru profesionisti sau marile companii. 

 

Tehnologii si imbunatatiri

Security – protectie suplimentara pentru datele persoanle. Dispozitivul este protejat de la chipset pana la sistemul de operare printr-un sistem de securitate multi stratificat.

Management – util pentru cei care folosesc stocarea de tip cloud. Functia va simplifica modul in care fisierele vor fi gestionate si transferate catre dispozitiv. Functia are suport complet pentru Microsoft Endpoint Manager.

Business ready – stabilitate suplimentara

O alta veste buna pentru utilizatorii care folosesc aceste dispozitive in scop profesional este bateria. Arhitectura noua pe 7 nano ar trebuie sa fie mai putin hamesita dupa energie electrica, iar AMD declara ca autonomia poate ajunge pana la 17,5 ore de utilizare (cu 1,5 mai multe decat Ryzen 3000) in cazul lui Ryzen 7 PRO 5850U. Privitor la autonomia de doar 7 ore oferita de Ryzen 7 PRO 3700U, vedem o crestere de aproape 60%.

Odata cu lansarea noilor procesoare, AMD a prezentat si parteneriatele cu diversi producatori OEM, precum Lenovo si HP. In cadrul lansarii au fost prezentate 6 modele de la acesti producatori. Prin aceste parteneriate AMD estimeaza ca vanzarile de laptopuri destinate productivitatii se vor tripla pana la sfarsitul anului.

Dispozitivele echipate cu Ryzen 5000 Mobile vor fi disponibile incepand cu Q2 2021.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.