CEO-ul AMD, Dr Lisa Su, a postat zilele trecute pe platforma Twitter ceva atat interesant cat si intrigant. In mod oficial aceasta a anuntat lansarea noilor procesoare bazate pe noua arhitectura Zen3 pe data de 8 Octombrie si, totodata, lansarea noii generatii de placi grafice, seria RX 6000, pe 28 Octombrie, si aceasta din urma impreunata cu o noua arhitectura, RDNA2.

Acest anunt lasa libertate de speculatie cu privire la noile tehnologii AMD. Avand in vedere progresele aduse odata cu aparitia fiecarie generatii de arhitectura Zen, putem presupune ca „Zen3” va veni cu imbunatatiri ce vor spori performanta cu circa 25% fata de arhitectura precedenta.

Pe frontul placilor grafice e alta poveste, competita cu nVidia este destul de acerba mai ales acum ca au lansat seria RTX 30XX. In primul rand, stim deja ca RDNA2 va veni impreuna cu tehnologia RayTracing, tehnologie de care placile nVidia beneficieaza deja de suficient timp cat sa o poata perfectiona. AMD trebuie sa fi treacut peste acest handicap si sa prinda din urma competitia. In situatia ideala, poate cu aceasta noua generatie de GPU-uri, AMD vor lansa un competitor direct pentru gama de top a concurentei, RTX 3090.

Cu siguranta cu totii ardem de nerabdare sa vedem ce au pregatit AMD, mai ales ca totul va fi dezvaluit pe parcursul lunii care urmeaza. Stay tuned for more!

Similar Articles