EA Sports se afla in mijlocul unui scandal de proportii. Un angajat EA este acuzat ca transfera cartonase cu jucatori din FIFA 21 in conturile utilizatorilor in schimbul a diverse sume de bani. Fanii sunt ingrijorati ca piata online din FIFA se va dezechilibra.

EAGATE-FIFA-21-Ultimate-Team-Scandal-1

Ultimate Team e un mod din FIFA 21 in care utilizatorii isi construiesc echipa folosindu-se de cartonase cu jucatori. Cu cat cartonasul are un rating mai mare, cu atat jucatorul are o perfomanta mai buna in meciuri. Toate achizitiile din joc se fac cu banii virtuali castigati din meciuri.

EA Sports a declarat intr-un comunicat de presa ca vor face investigatii. Daca acuzatiile se dovedesc a fi adevarate, vor duce la consecinte serioase pentru angajatul respectiv.

Screenshot-uri cu un angajat care vinde ilegal cartonase pentru diverse sume de bani au aparut si au starnit reactii pe Twitter sub hashtag-ul #EAGATE. De asemenea, Ribera Ribell, un jucator profesionist de FIFA pentru Exeed Esports a facut publice conversatii cu o persoana care spunea ca ii poate transfera cartonasele in cont, lucru imposibil de facut intre jucatori, contra unei sume de bani. Un jucator cu statutul de legenda ajunge la $2500.

Acuzatiile raman, deocamdata, fara dovezi concrete, intrucat acest angajat sau ,,prieten care lucreaza pentru EA’’ poate fi o baliverna. La fel de bine se putea ca transferurile sa se faca printr-un hack .

EA mai are 2 procese, in SUA si Canada, fiind acuzati ca Ultimate Team nu respecta legile nationale asupra jocurilor de noroc. In trecut, au mai fost acuzati ca au limitat performanta jucatorilor, contrar punctajului afisat pe cartonase. Scopul era vanzarea cat mai multor pachete.

Ramane de vazut daca vreun angajat al EA Sports a incalcat sau nu regulile.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.