AOC lanseaza monitoarele curbate AG273QCG (Nvidia G-SYNC) si AG273QCX (AMD FreeSync 2 HDR), care fac parte din a treia generatie AGON. Concepute pentru gamerii inraiti, modelele din seria AGON 3 dispun de functiile monitoarelor AGON anterioare, precum rata de improspatare de pana la 165 Hz, timp de raspuns de 1ms, la care se adauga cele mai noi tehnologii, printre care FreeSync 2 HDR si un design elegant, care a contribuit la castigarea premiului “Red Dot Design Award 2018” pentru modelul AG273QCG.

Datorita ratelor de improspatare de 165 Hz (AG273QCG) si 144 Hz (AG273QCX), timpul de raspuns foarte rapid si tehnologiile care ofera suport pentru rate de improspatare variabile, ambele monitoare sunt adecvate pentru jocuri competitive si de actiune. 

Monitoare performante pentru gameri competitivi

AOC a lansat linia premium de monitoare AGON in 2016. Modelele din prima generatie, precum modelul AG271QX, au atras premii la scurt timp dupa aparitie, in timp ce AG251FZ de 240 Hz a devenit un punct de referinta in materie de monitoare pentru echipele de esports si turneele dedicate.

A doua generatie a extins seria cu monitoare ultra-wide si curbate, de diferite dimensiuni (27 inchi – 35 inchi), cum ar fi modelul AG352UCG.

AGON 3, a treia generatie vine cu specificatii impresionante, un design atractiv si functii specializate in mod prioritar pentru gaming.

Specificatii

Modelul AG273QCG de 27 inchi este echipat cu un panou TN curbat (1800R) care dispune de rezolutie QHD (2560x1440p), are suport Nvidia G-SYNC, o rata de improspatare de 165 Hz si timp de raspuns de 1ms.

Cei care utilizeaza o placa grafica Nvidia pot activa functia G-SYNC pentru a elimina erorile de randare sau artefactele vizuale si pentru a calibra rata de improspatare a monitorului cu cea a placii grafice. Luminozitatea de 400 nits asigura posibilitatea utilizarii monitorului chiar si in camere cu lumina puternica. Difuzoarele incorporate de 2W ce dispuns de tehnologie DTS completeaza pachetul audio-vizual.

Monitorul AG273QCX  HDR de 27 inchi este echipat cu un panou VA curbat (1800R), rezolutie QHD si o rata de improspatare de 144 Hz. Datorita luminozitatii de 400 nits, ecranul permite utilizarea standardului VESA DisplayHDR 400. Modelul vine echipat si cu tehnologie AMD FreeSync 2 HDR pentru a diminua intarzierile de redare a continutului, cauzate de profilurile de culori HDR, si functia Low Framerate Compensation (LFC) care ajuta la eliminarea erorilor de randare si a artefactelor vizuale.

Rata de contrast 3000:1 si gama de culori 90% DCI-P3 aduc la viata imaginile cu tonuri de negru si culori vibrante, in timp ce ofera unghiuri largi de vizualizare de 178°/178°. Viteza mare de reactie este garantata de timpul de raspuns de 1ms. Cele doua difuzoare de 5W ale modelului AG273QCX sunt, de altfel, compatibile cu tehnologia DTS.

Design

Ambele monitoare dispun de un design fara margini pe 3 laturi, care permite configurarea unui ansamblu de multiple monitoare. De asemenea, dispun de o structura ergonomica, care ofera optiunea de a ajusta inaltimea pana la 110 mm, de a roti si inclina monitorul pentru a obtine pozitia ideala.

Mai mult de atat, in spatele panoului vin echipate cu iluminare RGB, Agon Game Lights, care poate fi personalizata folosind o gama de peste 100.000 de culori. Aceasta iluminare poate fi ajutata astfel incat sa se sincronizeze cu dinamica jocurilor.Suportul elegant, de culoare rosie, al modelului AG273QCG si cel argintiu al modelului AG273QCX nu ocupa mult spatiu pe birou. Unghiul de curbura de 1800R de care dispun ambele monitoare sporeste efectul captivant de redare a imaginii si ofera confort vizual. Suportul retractabil pentru casti, existent si la modelele anterioare AGON, a fost remodelat si dublat, dispunand de cate unul pe fiecare parte.

Pentru montare si demontare rapida si eficienta suportul monitorului poate fi asamblat utilizand un mecanism one-click, fara suruburi. In plus, dispune si de un maner care asigura transportarea sa cat mai usor. Telecomanda pe fir AOC Game Pad, a modelului AG273QCX, dispune de un design nou atractiv si permite ajustarea rapida a numeroase setari din meniul OSD.

Functii extra

Pe langa multitudinea de functii listate pana acum, ambele monitoare se dispun de:

  • AOC Game Color, functia de iluminare prin care utilizatorii pot ajusta saturatia culorilor pentru tonuri de gri mai clare si redarea precisa a imaginilor.
  • AOC Game Modes, functie care ofera 3 profiluri personalizabile si imbunatatiri destinate diferitelor genuri de joc.
  • AOC Shadow Control, functie care ajusteaza nivelurile de umbra pentru a vedea zonele intunecate mai bine si fara a afecta afisajul pe restul ecranului.
  • AOC Dial Point, un indicator pozitionat in centrul ecranului care ajuta utilizatorii sa tinteasca cu precizie in jocurile competitive.
  • FPS Frame Counter, functie care permite afisarea in timp real a numarului de cadre pe secunda.
  • Tehnologia Flicker Free, reduce disconfortul ochilor si oboseala pentru sesiuni prelungite de gaming.
  • Un meniu OSD imbunatatit si cu aspect modern, insotit de un program OSD (G-Menu) gandit special pentru a oferi mai multe posibilitati de personalizare.

Pret     

Modelele AOC AG273QCX si AG273QCG  din seria AGON 3 au fost anuntate, testate si laudate de presa care a luat parte la gamescom 2018 si urmeaza sa fie disponibile incepand cu luna ianuarie 2019 la un pret recomandat de 3,269 lei, respectiv 3,729 lei.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.