Apple anunta ca vor incepe sa distribuie manuale de reparatie si piese de schimb pentru dispozitivele lor.

Un pas curajos din partea unui gigant ca Apple, ale carui device-uri, pana nu de curand, erau considerate foarte dificil de reparat, daca nu chiar ireparabile in special cand vine vorba despre piese original.

Acest lucru e resimiti mai ales la noi in tara, unde gasesti cate un baiat la colt de strada care zice ca iti poate repara telefonul, in majoritatea cazurilor zicand ca piesele sunt originale si noi, desi in majoritatea situatiilor fie sunt demontate de pe alte telefoane, fie obtinute de la vreun distribuitor chinez ca fiind „compatibile”. Si daca alegi sa mergi la un service autorizat Apple, din cauza preturilor ridicate, de multe ori ajungi sa consideri mai degraba cumpararea unui nou produs decat repararea celui actual.

Acest lucru pare sa se schimbe in viitorul apropiat. Apple sustin ca vor lansa in prima faza, pana la finalul anului curent, manuale de reparatie si piese de baza pentru modelele de iPhone 12 si iPhone 13. Prin „piese de baza” ne referim la module principale precum ecranul sau camerele foto. Acestia spun ca magazinul va contine peste 200 de piese pentru modelele mentionate anterior, urmand ca in decursul anului viitor sa extinda gama de produse mai nou „reparabile”.

Este o miscare foarte buna, cel putin din punctul meu de vedere, care de fel sunt mai tehnic si imi place sa imi bag mainile in diverse dispozitive. Sunt deja utilizator al produselor Apple de cativa ani de zile si ma declar multumit, cel putin de segmentul telefoanelor. Insa recunosc ca mi-ar fi placut sa imi pot inlocui singur bateria cu una originala care sa functioneze corespunzator, si nu cu o petarda chinezeasca sau platind pretul cerut pe manopera la service-ul oficial.

Acum ramane o singura problema: care va fi pretul pieselor si cat de vasta va fi gama de piese disponibile. Ar fi frumos sa iti poti repara telefonul de unul singur, acasa si sa fie si relativ ieftin, nu?

Cred ca vom vedea odata ce se lanseaza magazinul online.

Puteti accesa aici comunicatul oficial oferit de Apple.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.