Cu timpul, tehnologia USB a avansat foarte mult devenind port-ul universal pentru dispozitive si connectorul principal pentru telefoane.

Prima varianta populara de USB avand o viteza de doar 1.5 Mbit/s in modul Low Bandiwdth (destinat dispozitivelor gen game controller/mouse/keyboard) si 12 Mbit/s in modul Full Bandwidth reusea (la vremea aceea) sa dea o performanta superba. 17 ani mai tarziu avem USB 3.1 ce ne ofera o performanta de aproximativ 833 de ori mai mare comparat cu USB 1.1 si care ne ofera diverse alte beneficii precum amperaj mai mare si mult mai multe capabilitati.

Beyond fast w Asrock

ASRock aduce acum aceasta tehnologie pe placile lor cu platforme X99 si Z97. USB 3.1 fiind de doua ori mai rapid ca USB 3.0 acesta este in continuare atractia principala si in curand va devenii standardul principal pentru telefoane. USB 3.1 Type-C fiind minuscul si si capabil de a fi bagat in ambele sensuri si de a putea aproviziona de doua ori mai mult amperaj comparat cu USB 3.1 Type-A, un ultim bonus fiind duritate acestuia de a fi introdus si scos de peste 10,000 de ori pe parcursul vietii sale de port USB.

Prima placa din lume ce va fi dotata cu noul USB 3.1 Type C v-a fi ASRock Z97 Extreme 6/3.1. Aceasta avand dotarile de baza: ASRock Super Allow, un slot PCi 3 x4 Ultra M.2, capabilitate de CrossFireX si quad SLI plus Purity Sound2. Ea va prezenta 10 porturi USB 3.0 si 5 porturi USB 2.0 pe placa plus o placa de extensie USB 3.1 cu un port Type-C si un port Type-A ce se baga intr-un slot PCi-e 16X. Inca o placa ce va primi aditia USB 3.1 este ASRock X99 Extrem 6/3.1 ce va avea un port USB 3.1 Type-C deja pe placa si va veni cu o placa de extensie cu doua porturi USB 3.1 Type A similara cu cea de pe Z97. Aceasta venind si ea cu Ultra M.2, Purity Sound 2 si capabilitatea a 3-way SLI si 3-way CrossFire.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.