Asus ROG a anuntat actualizarea intregii familii de laptopuri de gaming cu prilejul unui eveniment desfasurat in Istanbul la Esma Sultan Mansion, pe malul Bosforului, in fata unei audiente formate din jurnalisti din domeniul tehnologiei, veniti din 15 tari.

Colectia ROG Spring 2019 pune laolalta modele complet noi si sisteme reimprospatate pentru a echilibra performanta ceruta de gameri, de creatorii de continut si utilizatorii avansati cu confortul ce imbunatateste utilizarea zilnica. Linia de produse cuprinde sisteme „desktop replacement” puternice, portabile suple si expresii evoluate ale laptopurilor cu forma traditionala.

Intra in contact cu ROG Mothership: viitorul portabilelor „desktop replacement”

Formele traditionale limiteaza racirea si sunt blocate intr-o pozitie fixa cu scopul de a se potrivi intr-un format ce poate fi folosit asezat pe genunchii utilizatorului. Acesta este un compromis bun pentru o multime de laptopuri, dar portabilele „desktop replacement” sunt prea grele pentru a sta confortabil, astfel ca ROG a reimaginat forma pentru a imbunatati experienta de utilizare.

In loc sa stea asezat pe masa, ROG Mothership sta in pozitie verticala pentru a-i oferi sistemului de racire acces nelimitat la fluxul de aer din spate. Tastatura este separata si se pliaza pentru maximum de flexibilitate, oferind libertatea amplasarii intr-o pozitie perfecta, iar conectivitatea cablata sau wireless depinde de scenariul de folosire.

Detasarea tastaturii dezvaluie un rand de patru difuzoare indreptate direct catre utilizator, creand o bara de sunet eficienta chiar sub afisaj. Fluxul imbunatatit de aer al designul vertical ii permite modelului ROG sa raceasca sistemul fara a sacrifica viteza. Cu o grosime de 29,9 mm, ROG Mothership este surprinzator de subtire pentru puterea pe care o ofera. O parte din merite merge catre corpul prelucrat pe masini CNC care a fost fasonat cu precizie pentru o potrivire perfecta.

Dureaza aproape 20 de ore pentru a prelucra toate piesele dintr-un bloc solid de aluminiu, rezultand linii cizelate si piese perfect formate, ce reflecta grija si atentia la detalii in timpul procesului de fabricatie.

ROG Mothership ofera optiuni pentru ecran adresate atat gamerilor, cat si creatorilor de continut. Un panou FHD ultrarapid, cu rate de refresh de 144Hz si 3ms timp de raspuns, va satisface jucatorii care doresc sa experimenteze un numar de FPS-uri cu trei cifre pentru jocuri rapide. Alternativa 4K UHD de 60Hz ofera cel mai bun echilibru pentru demersurile creative, cu detalii incredibile si acoperirea completa a spatiului de culoare Adobe RGB pentru o paleta coloristica larga.

Flexibilitate suprema cu Zephyrus S GX502

In timp ce Zephyrus S GX701 si GX531 au o pozitie avansata a tastaturii care lasa mai mult spatiu pentru racire si reduce temperatura zonelor unde se aseaza mainile, noul GX502 adopta un format mai traditional ce functioneaza mai bine in incaperile inguste si pe genunchi. Acesta este cel mai polivalent Zephyrus, fiind adaptat pentru a satisface atat jucatorii avansati, cat si creatorii de continut profesional.Suportul de maini ascunde ranforsarile sub forma de fagure ce fac carcasa mai rigida acolo unde este nevoie de o rezistenta mai mare. Procesul porneste cu aliaj de magneziu topit si utilizeaza o combinatie de turnare in matrita si prelucrare, creand o piesa solida, care rezista torsionarilor ce ar face alte laptopuri subtiri sa se simta ieftine si nesigure. Acoperirea placuta la atingere adauga un finisaj fin, care respinge amprentele si adauga o stralucire subtila.

Racirea AAS imbunatatita ii permite modelului de top echipat cu GeForce RTX 2070 sa urce pana la 1540MHz la 115W cu ROG Boost in Turbo Mode, o frecventa si un consum rezervat laptopurilor de dimensiuni mari.

Zephyrus S GX502 tine pasul cu Strix SCAR III si poate fi dotat cu panoul mai recent de 240Hz/3ms. Ecranul validat PANTONE, de nivel e-sport, face ca jocurile de tip „shooter” sa ruleze fluid, cu claritate de cristal, in timp ce garanteaza acuratetea culorilor pentru creatorii de continut.

Acceleratorul grafic exclusiv ROG poate comuta intre NVIDIA G-SYNC pentru o experienta mai buna de gaming si Optimus pentru o autonomie mai mare. Avand o grosime de numai 18,9 mm si cantarind 2 kg, noul model este usor de transportat pentru un dispozitiv atat de puternic. In ciuda carcasei compacte, exista spatiu la interior pentru doua SSD-uri ce pot fi configurate in RAID 0 pentru a maximiza performanta.

Sunetul actualizat utilizeaza un DAC ESS SABRE ce reduce zgomotul si distorsiunile pentru iesirile de casti, oferind sunet de inalta fidelitate cu o gama dinamica mai larga. Wi-Fi-ul de clasa gigabit cu RangeBoost este completat de un conector Ethernet gigabit pentru a putea alege intre comoditatea wireless si performanta retelei cablate.

Zona de mijloc e acoperita de Zephyrus M GU502

Asemeni lui Zephyrus S GX502, Zephyrus M GU502 ofera ecrane validate PANTONE cu 144Hz si 240Hz cu 3ms timp de raspuns. Suportul pentru incarcarea USB-C ramane alaturi de tehnologia Nvidia Optimus, ajutand laptopul sa functioneze mai mult timp atunci cand este departe de o sursa de energie.

In testele interne, bateria de 76Wh ofera peste 8 ore1 la o singura incarcare. Avand acceleratoare grafice care urca in gama pana la GeForce RTX 2060, exista suficienta putere de calcul pentru a genera un framerate cu trei cifre in jocurile populare.Chip-ul nu necesita AAS pentru a ramane rece; chiar si fara el, ventilatoarele puternice ale modului termic si cele patru radiatoare sunt suficient de eficiente pentru a tacta nucleul grafic pana la 1435MHz la 90W in ROG Boost in Turbo Mode. Desi duce lipsa de guri de ventilatie extinse, carcasa este aproape identica cu cea lui GX502.

Acelasi aliaj de magneziu cu structura ranforsata este finisat cu un strat placut la atingere, adaugand o tusa clasica ce ajuta modelul Zephyrus M sa se integreze in orice mediu. Tastatura iluminata Aura Sync poate fi personalizata, iar optionalul control pe tasta2 permite dispuneri personalizate, ce identifica tastele critice pentru jocuri si fluxuri de lucru.

Restul specificatiilor urmaresc modelul Zephyrus S pas cu pas: DAC ESS SABRE, suportul pentru SSD-uri duale NVMe in RAID 0 si conectivitatea completa ce include iesiri duale pentru ecran, plus suficiente porturi USB pentru a conecta mouse-ul, gamepad-ul si o unitate externa de stocare. Caracteristicile si componentele rafinate au pus Zephyrus M la o distanta remarcabila de alternativele de ultima generatie, insa fara pretul premium.

Strix imparte diferentele in dimensiuni standard

Cele mai recente serii de laptopuri Strix sunt disponibile cu ecrane de dimensiuni de 15,6” (G531) si 17,3” (G731), cu rame ultrasubtiri pentru o amprenta mult mai compacta. Aceste modele cu dimensiuni medii sunt disponibile in versiunile SCAR III si Hero III, optimizate pentru dominatia in esports, alaturi de configuratiile accesibile Strix G, ce se concentreaza pe caracteristicile de baza ale jocurilor.

Inspirate de colaborarea cu BMW Designworks Group pentru a imagina viitorul laptopurilor de gaming, noua serie Strix capteaza privirea cu zonele reliefate ce se intind pe mijlocul laptopului pana in partea inferioara. Balamalele tip foarfeca sunt pozitionate inainte pentru a face loc ventilatiei suplimentare din zona 3D Flow Zone din spate, iar o taietura asimetrica sub ecran evita interferentele cu fluxul de aer din imprejur.

Balamaua se ascunde in carcasa laptopului atunci cand este inchisa. Stilul personalizat permite iluminatului Aura Sync sa se extinda in mediu cu o bara de lumina optionala ce se desfasoara in partea din fata si pe lateralele corpului.

Aceasta proiecteaza pe masa o lumina care se poate personaliza, permitandu-va sa setati un accent luminos adecvat oricarei stari, de la neon la ceva mai subtil. Intorcand carcasa dezvaluim suruburile Phillips standard ce nu necesita scule speciale pentru a fi indepartate. Toate sunt accesibile, iar impreuna cu clemele mici de sub carcasa, simplifica separarea panoului inferior si accesul la componentele din interior.

Deschiderea carcasei expune sloturile duale SO-DIMM cu suport pana la 32GB de RAM si sertarele pentru unitatile M.2 si de 2,5”, cu flexibilitate pentru diverse optiuni de stocare.

Alege-ti campionul pentru esport: Strix SCAR III sau Hero III

Strix SCAR III reflecta inspiratia din jocurile „shooter” cu motive „Gunmetal Grey” si valuri de carbon la interior, in timp ce Hero III poarta stilul „Midnight Black” punctat de text cibernetic de-a lungul suportului de maini.

Ambele modele au suprafete contrastante pe capacele de metal care adauga o nota de stil. Colaborarea cu BMW Designworks Group la conceptul Face Off este inspirata, de asemenea, de natura variabila a noului ROG Keystone, care se potriveste perfect cu carcasa si ofera o legatura mai personalizata cu laptopul.

Aceste dispozitive cu NFC actioneaza ca o tasta fizica; conectand unul puteti schimba iluminarea sistemului si alte setari bazate pe profilurile Armoury Crate si sa garantati accesul la Shadow Drive ce ascunde si cripteaza fisierele importante.

Lucrul cu echipele profesioniste din esports si turneele de top ofera o perspectiva asupra cerintele jucatorilor profesionisti care vor tot mai mult ecrane de 240Hz. Ratele de refresh inalte regasite pe SCAR III furnizeaza un varf competitiv in jocurile de nivel inalt, in special in jocurile rapide la un „framerate” ridicat.

Alternativa cu 144Hz este incredibil de rapida; timpul de raspuns de 3ms de la gri la gri se potriveste cu cel al panoului de 240Hz si produce imagini clare in miscare, cu un minim de blur sau remanenta. ROG Boost duce nucleul grafic pana la 1440MHz la 115W, fapt care ajuta la sustinerea unui „framerate” ridicat necesar pentru saturarea ecranului. Optiunile pentru procesor ajung la Core i9-9880H, cu un design cu opt nuclee, care adauga capacitati multitasking ce pot ajuta la gaming si streaming pe aceeasi masina, alaturi de munca mult mai serioasa precum editarea video si randarea 3D.

Focus pe lucrurile esentiale cu Strix G

Strix G furnizeaza o fundatie accesibila ce distileaza elementele esentiale ale experientei ROG. Design-ul sau cu profil redus se integreaza perfect in mediile de zi cu zi, cum ar fi salile de clasa sau cafenelele, la fel de bine ca intr-un LAN party, tarziu, in noapte.

Seriile GeForce GTX 16 au raportul potrivit pret-performanta ce se potriveste profilului Strix G, completat de un codificator video ce permite capturi fluide, de inalta calitate pentru utilizatorii care fac streaming.

Strix G poate fi configurat cu procesoare Intel ce urca in gama pana la Core i7-9750H, cu sase nuclee si 12 fire de executie, si cu acceleratoare grafice GeForce GTX 2070 si panouri de 144Hz. Acesta este disponibil cu pana la patru zone iluminate Aura Sync pentru tastatura si vine cu aceeasi racire Strix cu toate elementele esentiale, incluzand RangeBoost pentru Gigabit Wi-Fi, iesire HDMI 2.0b pentru monitoare 4K si televizoare si suport pentru monitoare G-SYNC prin DisplayPort pe USB-C pe modelele cu grafica GeForce RTX.

Concentrandu-se pe trasaturile vitale si pe componentele care definesc experienta in jocuri, ROG Strix G ofera o valoare excelenta intr-un laptop polivalent, pregatit pentru sesiunile de jocuri, sarcinile de la birou sau cele de la facultate.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.