Asus a anuntat noul lineup de placi de baza pentru noile procesoare Intel din generatia a 10-a, ce urmeaza a fi lansate la randul lor in aceasta luna.

Acestea au implimentat noul chipset Z490 si ofera suport pentru noul socket LGA 1200 pentru procesoarele Intel, ce vin ca inlocuitor pentru socket-ul 1151 v2.

O implementare totusi tipica Intel, care inca a ramas cand vine vorba procesoare pe procesul de fabricatie de 14 nm, dar si un spoiler alert: nu avem parte de PCIe Gen 4.0 pe Z490.

Totusi, Intel promite ca noua generatie este mult imbunatatita, un fel de 14 nm perfect. Bine, asta se tot spune de ani de zile, de cand au ramas blocati pe acest proces de fabricatie.

Fiind ideale pentru jucatori, entuziasti si profesionisti, fiecare placa de baza Asus si Republic of Gamers Z490 ofera imbunatatiri pentru a duce frecventele la nivelul urmator.

Procesoarele Intel Core din generatia a 10-a ofera numeroase fire de executie si frecvente mari per nucleu. Chipsetul Z490 ofera multiple optiuni de conectivitate de ultima ora, inclusiv un controler WiFi incorporat, numeroase porturi USB 3.2 Gen 2, memorie Intel Optane si chipset cu suport RAID.

Tehnologia proprietara Asus OptiMem III asigura o mai buna integritate a semnalului, iar AI Overclocking ajuta la impingerea performantei procesorului spre limitele sale.

Tehnologia ASUS AI Overclocking foloseste un algoritm proprietar pentru a stabili setarile optime de frecventa si tensiune pentru placa de baza, ajutind utilizatorii sa-si impinga procesorul la limita prin apasarea unui singur buton.

Placile de baza din seriile ASUS Z490 vor fi urmate in curind de modelele ASUS si ROG H470, B460 si H410, oferind utilizatorilor mai multe optiuni pentru a se potrivi cerintelor si bugetului lor.

ASUS ROG STRIX Z490-I GAMING

Placa de baza ROG Strix Z490-I Gaming mini-ITX dispune de un PCB compact cu opt straturi pentru integritatea semnalului si eliminarea pasiva a caldurii si integreaza un VRM cu 8+2 faze de alimentare cu racire activa pentru overclocking.

In ciuda dimensiunilor sale, Strix Z490-I Gaming poate gazdui doua dispozitive M.2, ce pot fi amplasate sub radiatoare, pentru a asigura o racire adecvata in limitele carcaselor de format mic.

Un total de 13 porturi USB sunt disponibile, incluzind trei porturi USB 3.2 Gen 2 Type-A si un conector Type-C pe panoul din spate.

In coltul din dreapta sus al placii de baza Maximus-XII-Formula puteti gasi un afisaj LED cu cod POST si butoane de alimentare si resetare dedicate.

Doua sloturi M.2 sunt situate sub radiatoarele din fata placii, cu un altul aflat in spate – si toate pot fi configurate intr-o matrice RAID pentru o performanta maxima de stocare in paralel.

Maximus XII Formula dispune de Ethernet 10 Gb si 2,5 Gb, alaturi de conectivitatea WiFi 6 si Bluetooth 5.1. Exista, de asemenea, numeroase porturi USB pentru conectarea perifericelor.

ROG Maximus XII Hero (Wi-Fi) ofera performante echilibrate si este mai mult decit pregatita pentru cerintele procesoarelor Intel Core din generatia a 10-a.

Placa poate acomoda pina la trei unitati de stocare NVMe, toate racite de radiatoare dedicate. Aceasta placa de baza beneficiaza de adaptor Intel WiFi 6 si doua porturi Ethernet, cu unul ce ofera viteze de pina la 5 Gbps.

Utilizatorii pot profita de AI Overclocking pentru cele mai bune frecvente si setari de tensiune la apasarea unui buton, in timp ce traseele ASUS OptiMem III permit frecvente de memorie mai mari si latente mai mici.

Maximus XII Hero (Wi-Fi) incorporeaza accente LED RGB in estetica camuflata. Utilizatorii pot personaliza aspectul sistemului lor cu Aura Sync si cu conectorii Gen 2 adresabili pentru benzi LED RGB.

Avind 14+2 faze de alimentare, respectiv 12+2, Strix Z490-E Gaming este pregatita pentru overclocking-ul usor al celor mai recente procesoare Intel Core din generatia a 10-a.

Acesta platforma dispune de un radiator cu o conducta de caldura incorporata pentru a raci modulul de alimentare si de un radiator secundar pentru chipsetul Z490. PCB-urile lor cu sase straturi si conectorii auxiliari ProCool II asigura furnizarea stabila a energiei.

Strix Z490-E Gaming are un ventilator optional ce poate fi atasat de radiatorul VRM-ului pentru racire suplimentara in timpul overclockingului. Patru sloturi DIMM utilizeaza o topologie in lant pentru frecventa maxima posibila si pot accepta memorii RAM la viteze de 4600 MHz si chiar mai mult.

Controlerele Intel I225-V furnizeaza vitezele Ethernet de baza de pina la 2,5 Gbps. Strix Z490-E Gaming integreaza conectivitate WiFi 6 si Bluetooth, in timp ce Strix Z490-F Gaming are un slot M.2 E-key pentru un modul WiFi optional.

Doua sloturi M.2 sunt disponibile pentru SSD-uri NVMe, aceste sloturi fiind gasite sub radiator pentru a asigura performanta consistenta.

O gama cuprinzatoare de porturi USB poate fi gasita pe panoul din spate al ambelor placi de baza, Strix Z490-E Gaming avind un conector USB 3.2 Gen 2 tip C pe panoul frontal. Conectivitatea super-rapida Thunderbolt 3 este, de asemenea, disponibila prin placa optionala ThunderboltEX 3-TR.

TUF Gaming Z490-Plus dispune de un PCB cu sase straturi pentru o mai buna eliminare a caldurii si integritate a semnalului, precum si de un design cu 12+2 faze imperecheate cu componente DrMOS. Condensatoarele TUF cu toleranta ridicata la caldura si intrari de alimentare auxiliare cu miez solid ProCool completeaza circuitul de alimentare principal.

Exista doua sloturi PCIe x16 disponibile, cu unul ce dispune de design-ul ASUS SafeSlot ranforsat cu metal. Doua porturi M.2 sunt la indemina pentru SSD-uri NVMe, cu unul dintre ele acoperite de un radiator pentru a mentine scazuta diminuarea performantelor.

Panoul I/O din partea din spate include porturi USB 3.2 Gen 2 cu conectori Type-A si Type-C si este insotit de un conector Gen 2 pentru panoul frontal. Un conector Thunderbolt 3 este disponibil pentru utilizatorii ce doresc sa adauge o placa Thunderbolt EX 3-TR.

Placa obisnuita TUF Gaming Z490-Plus are un controler Intel Gigabit Ethernet care include circuite TUF LanGuard pentru a-l proteja de descarcarile electrostatice. TUF Gaming Z490-Plus (WiFi) cu wireless dispune de conectivitate WiFi 6 si Bluetooth 5.1.

Z490-Plus dispune de un codec audio Realtek S1200A care accepta virtualizarea sunetului surround DTS Custom si poate fi adaptat pentru genuri de jocuri specifice. Doua rinduri de LED-uri RGB de-a lungul partii drepte a placii pot fi personalizate prin Aura Sync.

Exista, de asemenea, trei conectori pentru benzi LED, inclusiv un conector Gen 2, pentru utilizatorii care cauta optiuni de personalizare suplimentare.

Alte placi de baza ce au fost lansate de catre cei de la Asus sunt: Strix Z490-F Gaming, ROG Maximus XII Extreme, ROG Maximus XII Apex, ROG Strix Z490-H Gaming, ROG Strix Z490-A Gaming, ROG Strix Z490-G Gaming Wi-Fi, ProArt Z490-Creator 10G, Prime Z490-A ASUS Prime Z490-P si Prime Z490M-Plus.

Similar Articles

2 thoughts on “Asus anunta placile de baza Z490

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.