ASUS a adaugat in arsenalul lor ROG Phone 5, anuntat in cadrul evenimentului virtual ,,For Those Who Dare’’, impreuna cu un set nou de accesorii si casti de gaming.

ROG Phone 5 este cel mai performant smartphone de gaming. Din punctul de vedere al performantei si look-ului, acesta vine cu noi caracteristici pe piata telefoanelor mobile.

Telefonul va fi disponibil in 5 variante:

  1. ASUS ROG Phone 5, 8GB RAM/128 GB – €800
  2. 12GB RAM/256 GB – €900
  3. 16GB RAM/256 GB – €1,000
  4. ASUS ROG Phone 5 Pro, 16GB RAM/512 GB – €1,200
  5. ASUS ROG Phone 5 Ultimate, 18GB RAM/512 GB – €1,300

Trailer video: ROG Phone 5 (ZS673KS) | Republic of Gamers Romania

ASUS ROG Phone 5 este o experienta cyber-reality based. Pe langa un design foarte modern si o serie de butoane AirTrigger (unde iti poti seta diverse comenzi rapide), spatele telefonului este foarte interesant. Varianta standard a telefonului vine cu logo-ul ROG in varianta RGB. Pentru cei care e importanta unicitatea, Ultimate vine cu un display monocrom amplasat pe spatele telefonului, care afiseaza diverse: rata de incarcare a bateriei, temperatura, sau o animatie setata de catre utilizator. Modelele vin pe culorile alb sau, bineinteles, negru.

 

Display

ASUS ROG Phone 5 are o diagonala de 6.72 inch Samsung AMOLED si este cu cativa milimetri diferit de modelele anilor trecuti, ramanand la greutatea de 238 de grame. Ecranul generos e protejat de Gorilla Glass Victus. De asemenea, prezinta un strat de protectie care mentine performanta cand utilizatorului ii transpira degetele. Sweaty & slip resistent!

Rezolutia ecranului este de 1080p+, cu un refresh rate de 144 Hz. Senzitivitatea touchscreen a ajuns la 300 Hz, de la precedenta performanta de 270 Hz. Telefonul are 4 moduri de refresh rate: 60 Hz, 120 Hz, 144 Hz, dar si modul Auto, care alterneaza intre cele 3 in functie de utilizare.

Vine cu procesor Snapdragon 888 si o baterie de 6000 mAh alcatuita din doua celule de 3000 mAh. Telefonul se incarca rapid si are loc pentru un AeroActive Cooler 5 amplasat langa procesor si placa de baza. Imbinand utilul cu placutul, caldura este indepartata de degetele utilizatorului. Smart move there, Asus!

 

Camere & Audio

Camerele sunt aceleasi ca ale modelului precedent, cu modulul principal Sony IMX686 (sensor de 64 MP Quad Bayer), urmat de camera ultra wide de 13 MP (125º, 11 mm) si camera macro de 5 MP. Camera frontala are un senzor de 24 MP (Quad Bayer). Asus nu a pus cel mai mare accent pe calitatea imaginii, dar nu sunt camere rele. Partea buna, stabilizarea video este electronica.

Calitatea audio-vizuala a crescut. Mufa jack de 3.5 mm a reinviat pe Rog Phone 5 dupa ce a fost masacrata pe Phone 3. Clasa G a telefonului detecteaza frecventa castilor folosite si modifica EQ-ul automat. Pe suprafata device-ului se afla difuzoare stereo mai puternice cu 21%  fata de generatia precedenta.

Device-ul vine cu Android 11 incorporat si ii da utilizatorului optiunea de a folosi Zen UI sau ROG UI (skin mai aproape de Android Stock sau Full Gamer Module).

Impreuna cu ROG Phone 5, ASUS a prezentat si 3 modele noi de casti de gaming:

  • ROG Strix Go BT (wireless)
  • ROG Cetra II
  • ROG Cetra II Core

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.