Monitorul MG279Q, lansat de ASUS pe 22 mai, are ca tinta segmentul pasionatilor de jocuri, oferind caracteristici care sa reduca oboseala survenita pe parcursul sesiunilor lungi de gaming.

In acest sens, modelul se lauda cu tehnologii Flicker-Free (adica refresh rate mare) si Ultra-Low Blue Light, aceasta din urma reducand emisia de lumina albastra cu pana la 70%, pentru a proteja ochii utilizatorului. Problema ar fi ca lumina albastra afecteaza, in timp, ochii si, pe termen scurt, provoaca insomnie si influenteaza negativ dispozitia. Desi sa adormi gamer-ul maratonist nu pare util, probabil e mai bine pentru el pe termen lung (si mai bine pentru toata lumea cu mai putin rage online).

Tot pentru a ajuta gamer-ul maratonist, monitorul vine cu optiunea GamePlus, adica posibilitatea de a pune un reticul si un cronometru pe ecran.

Ca specificatii tehnice, monitorul are diagonala de 27 de inci, rezolutia de 2560 x 1440 cu o densitate de 109 PPI (pixeli per inch) si refresh rate de 144Hz cu timp de raspuns de 4ms. Panoul IPS permite un unghi de vizualizare de 178 de grade.

Stand-ul modelului este reglabil pe trei axe si monitorul poate fi montat si in perete, cu ajutorul prinderii VESA.

Din punct de vedere al conectivitatii, monitorul are conexiuni DisplayPort 1.2 pentru iesiri WQHD native, o interfata HDMI/ MHL, doua porturi USB 3.0 si sistem de management al cablurilor.

In final, ASUS se mai lauda ca MG279Q poate fi detasat usor de suport multumita unui mecanism rapid, aspect probabil de interes pentru oameni care se grabesc sa fuga din casa maratonistului, avand in vedere ca monitorul costa aproximativ 3000 de lei.

Monitorul nu este inca disponibil in Romania insa PC Garage deja l-au listat la ei pe site. Iar noi ne-am apucat sa pregatim review-ul.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.