ASUS lanseaza o noua familie de routere capabile sa faca fata retelelor aglomerate si apetitului din ce in ce mai ridicat al utilizatorilor, acestea sunt: ROG Rapture GT-AX11000, Sistemul Wi-Fi AX6100 si RT-AX88U.

ROG Rapture GT-AX11000 ofera cea mai mare viteza si capacitate pentru gamerii si entuziastii care au nevoie de capabilitati de top. ASUS AiMesh AX6100 este un sistem Wi-Fi compact, de tip plasa, care extinde reteaua intre mai multe noduri de retea pentru a asigura conexiunea in casele de mari dimensiuni. ASUS RT-AX88U este un router echipat cu optiuni care asigura performanta si o configurare usoara.

Noua generatie 802.11ax Wi-Fi a fost conceputa pentru retelele aglomerate, in care este necesara administrarea mai multor dispozitive intens consumatoare de resurse de banda simultan.

ASUS a prezentat aceasta noua gama de routere 802.11ax in cadrul Computex 2018, eveniment care are loc la Taipei intre 5-9 iunie, la standul propriu cu numarul #M410 din Nangang Hall.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

ROG este renumit pentru echipamentele hardware de ultima generatie, iar ROG Rapture GT-AX11000 este primul router tri-band 802.11ax din lume.

Construit pentru cele mai solicitante retele, acest router ofera o viteza de aproape 11,000 Mbps: pana la 1148 Mbps pe banda de 2.4 GHz si pana la 4804 Mbps pe fiecare dintre cele doua benzi de 5 GHz. Banda suplimentara de 5 GHz poate fi rezervata pentru dispozitivele de gaming, impiedicand astfel alta activitate wireless sa interfereze cu dispozitivele principale din retea.

ROG Rapture GT-AX11000

Cele mai multe routere wireless includ si suport pentru conexiunea cu fir Gigabit Ethernet, dar Rapture GT-AX11000 face un pas mai departe – incorporeaza suport pentru un port Ethernet de 2.5 Gbps capabil sa ofere viteze mult mai mari pentru conexiunea cu fir. Latimea de banda suplimentara permite unui singur sistem sa comunice cu multiple dispozitive de clasa gigabit, la viteza maxima, sau sa profite de dispozitivele NAS care folosesc mai multe porturi pentru a oferi o viteza mai mare.

QoS-ul adaptiv ASUS Game Boost analizeaza activitatea din retea si prioritizeaza activitatea sesiunilor de gaming inaintea altor sarcini, impiedicand astfel sarcinile intens consumatoare de resurse de banda, ca descarcarile sau streaming-ul, sa produca latente in cadrul jocurilor multiplayer.

Noul buton Boost Key, plasat comod pe dinafara carcasei permite utilizatorilor sa comute intre diverse functii ca Game Boost si activarea sau dezactivarea DFS, fara sa foloseasca interfata web sau pe cea a aplicatiei.

Sistemul Wi-Fi AX6100

Toate routerele ASUS 802.11ax vor avea suport AiMesh, o tehnologie exclusiva ASUS de creare a unei retele de tip plasa – dar noul sistem Wi-Fi AiMesh AX6100 (RT-AX92U format din doua parti) a fost conceput special pentru acest lucru.

Vine intr-un pachet de doua componente care extind acoperirea Wi-Fi pana in colturile indepartate ale casei si elimina zonele fara semnal care pot aparea in cazul utilizarii unor routere singulare. Wi-Fi AX6100 permite, de asemenea, adaugarea de noduri de retea cu ajutorul altor routere compatibile cu tehnologia AiMesh, chiar daca acestea folosesc standardul 802.11ac.

In ciuda formatului de mici dimensiuni, sistemul Wi-Fi AiMesh AX6100 este un sistem cu trei benzi, capabil sa ofere o viteza totala de 6100Mbps. O mare parte din aceasta latime de banda este reprezentata de canalul de 5GHz 802.11ax ce poate livra in mod independent o viteza maxima de 4804 Mbps. Aceasta banda este folosita, implicit, pentru comunicarea dintre componentele retelei si ofera conexiuni de mare viteza intre nodurile de retea.

O alta banda de 5 GHz ofera o viteza de pana la 866 Mbps pentru dispozitivele 802.11ac, in timp ce banda de 2.4 GHz ofera viteze de pana la 400 Mbps pentru dispozitivele mai vechi ce folosesc standardul 802.11n.

Asus RT-AX88U

Router-ul ASUS RT-AX88U are aceleasi componente de top ca ROG Rapture, dar un design dublu-canal ceva mai conventional. Ambele benzi au suport pentru dispozitivele 802.11ax, iar routerul ofera o viteza de pana la 1148 Mbps pe banda de 2.4 GHz si pana la 4804 Mbps pe banda de 5 GHz. Asta inseamna ca este capabil sa livreze o viteza maxima totala de pana la 6000 Mbps.

Semnalele wireless trec prin patru antene, iar conexiunile pe fir sunt administrate printr-un singur port gigabit WAN rezervat conexiunilor provenite de la furnizorul serviciilor de internet (ISP), respectiv prin opt porturi gigabit LAN pentru dispozitivele locale.

Astfel, RT-AX88U este routerul ideal pentru mediile in care exista numerosi clienti ce folosesc conexiunea cu fir si se afla aproape unii de ceilalti, asa cum se intampla in cazul firmelor mici care sunt dotate cu cateva PC-uri sau a caselor care sunt deja dotate cu mai multe sisteme desktop.

La fel ca fratele sau cu trei benzi care face parte din gama ROG, RT-AX88U este alimentat de un puternic procesor quad-core. Este echipat cu doua porturi USB 3.1 Gen 1, de asemenea utilizatorii pot chiar sa adauge un stick pentru conexiunea 4G care sa inlocuiasca conexiunea WAN, daca serviciul clasic de internet este intrerupt.

Pret si disponibilitate

ROG Rapture GT-AX11000, sistemul WiFi AiMesh AX6100 si RT-AX88U vor fi disponibile incepand cu trimestrul trei al acestui an.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.