Se pare că ASUS au succes cu plăcile lor de sunet, un motiv suficient de bun pentru a continua să inoveze. ASUS au făcut ieri publice primele informaţii legate de noua adiţie – Phoebus. Diferenţa dintre Xonar Xense şi Phoebus este segmentul de piaţă. Dacă Xense nu se adresa strict gamerilor ci şi pasionaţilor de sunet / multimedia, iată că Phoebus vrea să fie regina sunetului din seria RoG.

 

 

 

 

Botezată după zeul Apollo, Phoebus este prima placă de sunet din seria RoG. Placa foloseşte o interfaţă PCI Express şi va îngloba unul dintre cele mai noi cipuri de sunet C-Media: CMI 8788DH Express, un cip care are suport nativ PCI Express.

Pheobus vine echipată cu 3 DAC-uri, cel mai interesant fiind un cip Texas Instruments dedicat ieşirii căştilor care are un raport semnal/zgomot de 127dBA. Celelate două DAC-uri sunt produse de Realtek şi Cirrus Logic.

Partea de amplificare este asigurată de un AMP produs de Texas Instruments TI6120A2.

Pe lângă placa de sunet pachetul va mai conţine şi un Audio Control Box care este de fapt o telecomandă pe fir care permite controlul volumului pentru căşti şi microfon.

În poze puteţi observa şi etajul de alimentare care este controlat de un VRM discret. Ce mi-a plăcut este faptul că ASUS au modificat alimentarea plăcii. Spre deosebire de XONAR XENSE, Phoebus se va alimenta dintr-un conector cu 6 pini PCI Express.

 

Toată placa este „împachetată” frumos cu un shield electromagnetic care va proteja placa de eventualele interferenţe emise de placa de bază.

Detalii despre preţ sau disponibilitea ei în Europa încă nu avem. Tot ce ştim este că Pheobus va intra în producţie la jumătatea lunii februarie. Poate avem noroc şi punem mâna pe ea mai devreme.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.