ASUS nu putea să lipsească din topul lansărilor ce au loc într-o viteză ameţitoare la CES anul acesta aşa că iată ce ne-a pregătit pentru 2011 una dintre companiile cu mari tradiţie în materie de hardware, echipamente şi mai nou periferice.

ASUS dezvoltă de ani buni hardware destinat gamerilor prin intermediul seriei special create în acest sens – Republic of Gamers, serie care pune la dispoziţia gamerilor cele mai bune tehnologii existente pe piaţă.

Anul acesta, în cadrul CES 2011 ASUS a expus cu mândrie cele mai bune echipamente : plăci de bază, plăci video şi plăci de sunet, echipamente de reţea şi chiar şi desktopuri.

 

Printre acestea am putut vedea şi ASUS Rampage III Black Edition, o placă de bază care este construită pe baza recomandărilor pasionaţilor din comunitatea ROG. Rampage III Black Edition vine echipată cu o soluţie adiţională pentru reţea şi sunet, o soluţie care se numeşte ROG Thunderbolt. Thunderbolt înglobează pe acelaşi PCB un NPU (Network Processing Unit) Bigfoot E2100 Killer şi un cip audio XONAR.

 

 

Spuneam că ASUS începe uşor-uşor să câştige teren şi pe nişa gamingului datorită produselor de excepţie lansate în ultima perioadă. Ultima adiţie sunt căştile Vulcan ANC, căşti ce se pretează se pare oricărui gen de joc şi primele care dispun de o tehnologie de atenuare a zgomotului de fond cu până la 85%. Adio zgomot de fond în Team-Speak sau orice alt client de voice – comm folosiţi. Zgomotul poate fi atenuat pasiv cu până la 30db. Difuzoarele au diametrul de 40mm iar cupele sunt acoperite cu piele. Microfonul este omnidirecţional şi chiar şi el se pare că beneficiază de un sistem de atenuare al zgomotului.

 

 

Cum era NPU-urilor se pare că abia începe şi preţurile sunt pe măsură, putem alege ca soluţie lag-free noul router RT-N66u dual band, router care conform designului se potriveşte cu seria ROG. Acest router, conform ASUS, poate susţine conexiuni de până la 450 Mbps pe bandă simultan şi suportă un maxim de 300.000 de sesiuni concurente, cu 20 de ori mai multe decât routerele mainstream.

Este alegerea ideală pentru cei care au un trafic mare de date în timp ce se joacă. Load-balancing-ul permite atenuarea încărcării procesorului ca şi faptul că dispune de NAT – Network Adress Translation – hardware.

 

 

Nu în ultimul rând, poate cea mai interesantă apariţie în cadrul CES 2011 în plutonul ROG este desktopul ASUS CG8350. Primele două litere(CG, adică Computer Games) ne confirmă faptul că s-a născut cu un singur scop – acela de a servi orice împătimit al jocurilor oricând şi cu orice preţ.

CG8350 vine echipat cu un CPU Sandy Bridge Core i7 2600 şi tehnologia Turbo Boost 2.0 şi este ţinut în frâu de ultima generaţie a cipului EPU: Energy Processing Unit, cip ce reglează consumul de energie electrică.

Placa video este un Asus GTX460 dar restul configuraţiei ne este necunoscut momentan.

 

 

Pe lângă aceste noi produse aliniate plutonului ROG, ASUS se mai laudă cu opt premii câştigate la CES 2011. ASUS s-au impus la următoarele categorii:

Personal Electronics Awards cu  tableta EEE slate EP121, notebook-ul U43Jc şi WiCast EW2000, o mică jucărie ce poate transmite semnal HD 1080p către orice receptor.

Computer Hardware Awards cu placa video ASUS ARES şi plăcile de bază ASUS ROG Rampage III Extreme şi RAMPAGE IV Extreme.

Home Networking Awards cu routerul pe care l-am menţionat mai devreme  – RT-N66u

Audio Accesories Awards cu setul audio XONAR XENSE, una dintre cele mai bune soluţii audio high-end apărute vreodată pe piaţă.

 

Acestea fiind spuse nu putem decât să felicităm ASUS pentru premiile obţinute şi îi salutăm pentru inovaţiile şi suflul nou de echipamente care sperăm noi ne vor face viaţa mai uşoară în cadrul competiţiilor.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.