Noua platforma a celor de la Nvidia va duce lipsa de aproape toate titlurile Bethesda, mai putin unul: Wolfenstein Youngblood.

Aceasta decizie a fost anuntata in discretie pe forumul companiei. Bethesda Softworks se alatura celor de la Activision Blizzard care s-au retras complet de pe noua platforma de streaming la o saptamana de la lansare. Companii ca Rockstar, EA, Capcom, Konami si Square Enix si-au eliminat titluri de pe GNow in tihna, fara sa atraga atentia la fel de tare.

Se pare ca problema ar fi la Nvidia care nu a obtinut permisiunea Action Blizzard de a include titlurile in versiunea platita a platformei, conform The Verge. Intr-o postare pe blog, Phil Eisler spune despre publisheri ca „in cele din urma, ei mentin controlul asupra conținutului lor și decid dacă jocul achiziționat include streaming pe GeForce NOW”. El mai spune si ca se vor intoarce jocuri pe GNow dupa ce altii isi vor da seama de „valoarea” proiectului.

La inceputul saptmanii Nvidia a anuntat ca Cyberpunk 2077 va beneficia de GNow. Insa nu este o surpriza, dat fiind si relatia dintre CD Project Red si Nvidia:

Nvidia + Cyberpunk

Fata de Google Stadia, pe GeForce Now nu se pot cumpara jocuri dedicate platformei de streaming. E un serviciu pe baza de abonament lunar de 5.50 €, insa include si o varianta gratuita ce permite sesiuni de cate o ora. Oricine se poate juca titluri deja achizionate prin aplicatia lor, fie ca sunt pe Steam, Epic Games, Uplay, Origin, Blizzard sau GOG, insa Nvidia are nevoie de permisiunea producatorilor pentru asta.

Din punct de vedere al consumatorului, serviciul apeleaza direct la nevoile gamerilor, si anume de a juca titluri cu specificatii ridicate pe dispozitive mai putin capabile, insa colaborarea intre branduri nu tine totdeauna cont si de cine le foloseste defapt produsul.

Similar Articles

2 thoughts on “Bethesda isi retrag majoritatea jocurilor de pe GeForce Now

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.