Devolver Digital sunt cunoscuti pentru nonconformitatea prezentarilor lor. Pana acum, si-au numit spectacolele conferinte de presa, insa in 2020 au „imprumutat” direct nomenclatura de la Nintendo, astfel ca am avut parte de primul Devolver Direct.

Cei care au ratat evenimentul, pot juca gratuit o alta versiune unde a fost anulat in Devolver Expo.

Eu recomand vizionarea intregului show, pentru ca este o satira pe fata la adresa industriei, atat pentru producatori, cat si pentru consumatori. In acest punct, nu cred ca mai e cineva care intra sa vada prezentarile Devolver pentru titlurile anuntate, ci pentru jocul actorilor si scenariul chiar genial pe alocuri.

Devolver Direct 2020

Dar, pentru cei care nu au timp sa priveasca 4 actori care isi bat joc serios de industria gaming-ului, fac un mic rezumat.

Veti observa ca Devolver nu am imprumutat numai numele Direct de la Nintendo, ci si tema si elementele grafice. De-a lungul video-ului apar invitati speciali care intra in jocul satiric:

  • Shuhei Yoshida – seful departamentului Indie la PlayStation
  • Phil spencer – seful Xbox
  • Geoff Keighley – responsabilul pentru The Game Awards, Summer Game Fest si recenta carte interactiva Half-Life: Alyx – Final Hours
  • Bennet Foddy – dezvoltatorul Getting Over It a annuntat Getting Down (e o gluma, evident..cred)
  • Sonic Fox – unul din cei mai buni jucatori de fightere
  • Beans Team – care nici ei nu stiu ce joc lanseaza
  • Carrion – monstrul care si-a anuntat release date-ul, 23 iulie, pentru jocul cu acelasi nume
  • Geralt of Rivia – au incercat sa aduca Lupul Alb in prezentare, insa Geralt a refuzat, din pacate, sa coopereze

Chiar au aratat si jocuri

Seara a inceput cu gameplay la Shadow Warrior 3, unde am vazut parkour si gunplay bombastic cum ne-au obisnuit Flying Wild Hog:

Data de lansare pentru Fall Guys, jocul atat de colorat de parca a fost facut intr-o fabrica de bomboane:

Olija, un platformer de aventura in 2D pixel-art in care controlezi un trident ca pe Mjolnir sau Leviathan Axe-ul din God of War. E disponibil si un demo gratuit, jocul lansandu-se pana la finalul anului 2020:

Serious Sam 4, poate cel mai cunoscut nume din lista, arata, din pacate, si cel mai rau. Fanii au evidentiat rapid ca SS4 a ramas cu grafica in era PS3-ului, insa gameplay-ul pare aceelasi mix de haos si badassery indragit de multi:

Mesaj si opinie personala

Trailerele se rezuma la vreo 6 minute, deci evident ca dintr-o prezentare de mai mult de 40 de min, nu acestea au fost focusul Devolver. Au vrut sa transmita un mesaj, si anume ca noi, consumatorii, suntem atat de vrajiti de hype, de anunturile titlurilor in sine, incat nici nu ne mai pasa sa le jucam.

Alt punct atins a fost si ca acum se lanseaza atat de multe jocuri si piata e supra-saturata. Marii producatori fac conferinte si prezentari la un ritm alarmant si e foarte greu sa distingi calitatea intr-un ocean de cantitate.

Deci asta vor sa transmita Devolver: sa ne reamintim cum e sa fim gameri, si nu doar consumatorii unor corporatii care probabil nu ne vad decat ca pe niste numere. Ironia, evident, e ca si ei sunt publisheri, insa suporta dezvoltatorii independenti, cu idei unice si ii ajuta sa se faca auziti pe o piata unde devine foarte greu sa definesti termenul de „joc video”.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.