ASUS ROG anunta disponibilitatea pe piata locala a laptopului de gaming Zephyrus S (GX531), cel mai recent model din seria ROG Zephyrus, devenit un nou reper pentru laptopurile ultrasubtiri de gaming. Cu o grosime de numai 14.95~15.75mm, Zephyrus S este cu 12% mai subtire decat originalul Zephyrus (GX501). Acesta este echipat cu procesorul Intel Core i7-8750H si o solutie grafica ce urca in gama pana la NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q, fiind ideal jocuri si productivitate.

Rama ultrasubtire incadreaza un ecran cu diagonala de 15,6 inci, cu o rata de refresh de 144Hz si 3ms timp de raspuns. Carcasa e similara ca dimensiuni cu cea a unui model de 14,2 inci. Complet metalica, aceasta este suficient de rezistenta pentru a indeplini standardele militare de durabilitate fara compromisuri in privinta designului, avand linii fluide si finisaje premium.

Un sistem avansat de racire asigura performantele optime pentru toate componentele, incorporand proprietarul Active Aerodynamic System (AAS), un atribut al seriei Zephyrus in materie de inginerie si design.

Carcasa complet metalica combina designul cu functionalitatea

Una dintre cele mai mari provocari in proiectarea unui astfel de laptop subtire este atingerea unui echilibru pentru carcasa intre rezistenta si greutate: Zephyrus S utilizeaza un aliaj de aluminiu si magneziu in constructia sa pentru a atinge acest echilibru. Fiecare capac este meticulos fabricat dintr-un bloc solid de aluminiu.

Acest proces precis, efectuat pe masini CNC, necesita cinci etape si aproape 72 de minute de prelucrare pentru detalii ce asigura potrivirea perfecta, creand un capac ce este remarcabil de ridigid si subtire in acelasi timp. De asemenea, carcasa Zephyrus S ramane durabila: mostrele preproductie intrunind deja standardele militare de durabilitate pentru socuri si vibratii.

Finisajele contrastante accentueaza designul capacului, accentele de culoare fiind obtinute prin doua faze de anodizare, in timp ce taieturile chirurgicale separa texturile concurente. Linii similare taie suprafata de deasupra tastaturii, oferind modelului Zephyrus S un stil distinctiv. Balamalele de tip foarfeca pastreaza un profil redus pana in momentul in care laptopul este deschis, expunerea ecranului deschizand gura de ventilatie unica a modelului Zephyrus.

Efecte vizuale impresionante pe un ecran cu rama ultra-subtire

Rama ultrasubtire permite ca un ecran de 15,6 inci sa fie montat intr-o carcasa de dimensiuni similare vechilor portabile de 14,2 inci. Acest lucru reduce intreaga amprenta, permitand modelului Zephyrus S sa se incadreze intr-un spatiu mai mic decat cel ocupat de predecesorul lui. Mai mult, rama mai subtire creeaza o experienta de gaming si mai captivanta.

Odata cu originalul Zephyrus, ASUS a lucrat indeaproape cu producatorul de panouri AUO asigurandu-se de faptul ca laptopurile ROG au la dispozitie cele mai bune ecrane pentru gaming. Panoul de 120Hz al versiunii initiale dubla rata de refresh a ecranelor conventionale, in timp ce Zephyrus S impinge rata de refresh la 144Hz si reduce bluringul si efectele de umbrire prin reducerea timpului de raspuns pana la 3ms.

Construit pentru performanta dincolo de viteza, panoul AHVA de tip IPS are o calitate excelenta a imaginii. Acesta acopera 100% din spectrul de culoare sRGB, asigurand culori bogate si unghiuri largi de vizualizare, pastrand culorile intense chiar si atunci cand sunt vazute intr-un ecran divizat.

Racire proprietara pentru a asigura performanta optima

Racirea componentelor critice din Zephyrus S a reprezentat o adevarata provocare inginereasca din cauza designului ultrasubtire, dar a fost imperativa pentru a asigura performantele de varf. Inginerii ASUS si ROG au dezvoltat sistemul inovator Active Aerodynamic System (AAS) pentru originalul Zephyrus.

Atunci cand capacul laptopului este ridicat, un spatiu special de ventilatie se deschide sub carcasa pentru a lasa laptopul sa absoarba mai mult aer. In mod similar, gura de ventilatie masoara 5mm pe Zephyrus S, intinzandu-se pe intreaga suprafata din spate pentru a imbunatati fluxul de aer cu 22% comparativ cu designul traditional. Un flux de aer aditional vine prin tastatura, iar pozitia avansata a tastaturii lasa mai mult loc pentru racirea suplimentara a sistemului.

In carcasa, Zephyrus S contine cinci heat pipe-uri ce duc caldura departe de procesor, acceleratorul grafic si circuitul VRM ce le alimenteaza. Procesorul si acceleratorul sunt conectate atat la radiatoare comune cat si la unele dedicate pentru a asigura racirea eficienta pentru orice flux de lucru, iar componentele alimentarii stau sub 80°C pentru a imbunatati fiabilitatea pe termen lung.

Energia termica este canalizata de-alungul conductelor de caldura catre patru ventilatoare si guri de ventilatie din colturile din spate, de doua ori mai multe decat la primul Zephyrus. Pastrarea radiatoarelor cat mai curate este cheia mentinerii performantelor de racire, din acest motiv echipa de proiectare a adaugat ventilatoare cu autocuratare pentru a expulza particulele din interior prin tunelurile anti-praf.

Aceasta functie speciala previne acumularile de pe lamele, asigurand racirea consistenta si stabilitatea pe termen lung. Ventilatoarele duale AeroAccelerator la 12V au cate 83 de lamele fiecare, cu 17% mai multe lamele decat la originalul Zephyrus. Fluxul de aer este imbunatatit de designul carcasei de aluminiu a ventilatorului, ce are margini rotunjite si ghidaje inaltate pentru a ajuta la canalizarea catre ventilator a unei cantitati mai mari de aer.

Vitezele de rotatie sunt determinate de un algoritm inteligent legat de cele trei profiluri. Scurtaturile de la tastatura le permit utilizatorilor sa comute intre modul „Overboost” pentru performanta maxima in gaming, modul „Silent” pentru silentiozitate si modul „Balanced” pentru mentinerea unui echilibru intre cele doua.

Personalizare cu iluminare RGB prin Aura Sync

Luminile RGB integrate le permit utilizatorilor sa-si personalizeze preferintele sau sa gaseasca atmosfera perfecta pentru jocul in curs. Patru zone independente ilumineaza tastatura, iar LED-urile suplimentare creeaza o pulsatie subtila sub gurile de ventilatie. Aura Sync coordoneaza culorile si efectele cu perifericele compatibile, cum ar fi castile ROG Delta si mouse-ul Gladius II Origin, facilitand personalizarea intregului sistem cu cateva clipuri. Aplicatiile livrate de terti pot valorifica iluminatul prin Aura SDK, iar ROG lucreaza cu dezvoltatorii pentru a incorpora suportul in jocuri si aplicatii.

Armoury Crate, noul centru de contrul unificat

Aplicatia cunoscuta in trecut drept ROG Game Center se numeste acum Armoury Crate si unifica hardware-ul ROG sub un singur utilitar ce simplifica accesul la functiile esentiale. Setarile sistemului si iluminatul Aura Sync sunt usor ajustabile din mers, iar utilizatorii pot defini preferintele pentru ambele, cu pana la patru profiluri, ce fac automat ajustarile atunci cand sunt incarcate jocurile selectate. Armoury Crate vine cu un tablou de bord pentru Android si iOS, multe alte functii urmand sa fie adaugate in update-urile viitoare.

Tastatura avansata

Cu toate ca pozitionarea tastaturii in partea din fata a lui Zephyrus S imbunatateste in primul rand racirea, aceasta permite, de asemenea, o pozitie mai buna de scris, in stilul desktop.

Tehnologia Overstroke preia mai repede comanda in timpul apasarii pentru un raspuns prompt, iar cursa de 1,2mm imbunatateste raspunsul tactil general. Comutatoarele durabile sunt estimate pentru 20 de milioane de apasari, astfel ca aceasta poate rezista unei utilizari intense, in timp ce „N-key rollover” ne asigura ca fiecare apasare va fi inregistrata precis, indiferent cate taste ar fi apasate simultan.

Sunet imbunatatit

Zephyrus S include un sistem de sunet imbunatatit. Difuzoarele duale frontale, integrate in capacul balamalei sunt alimentate de o tehnologie de amplificare inteligenta, ce pastreaza limitele de temperatura si deplasare, astfel ca volumul poate atinge limite mai inalte fara sa distorsioneze sau sa avarieze membrana.

Sonic Studio III adauga sunet virtual surround pentru mai multa profunzime atunci cand sunt folosite castile stereo si beneficiaza de noile capacitati de injectie APO ce extind virtualizarea difuzoarelor pentru o gama mai larga echipamente, incluzand castile analogice standard alaturi de castile USD, convertoarele DAC externe si dispozitivele VR.

Stocare si conectivitate

Procesorul Intel Core i7-8750H din Zephyrus S este sustinut de o memorie rapida DDR4 la 2666MHz si stocarea NVMe, in timp ce modulul Wi-Fi 802.11ac Wave 2 conecteaza retelele wireless compatibile la viteze mai mari decat cele gigabit1.

Porturile USB 3.1 Gen 2 Type-C (USB-C) si HDMI 2.0 suporta monitoare si televizoare cu ecran mare, oferind posibilitatea extinderii imaginii pe doua ecrane auxiliare. Mai multe porturi USB sunt esentiale pentru perifericele de gaming si stocarea externa ominiprezenta, iar cele trei porturi USB 3.1 Gen 2 Type-A ofera latime de banda suplimentara pentru dispozitivele compatibile.

Un sistem puternic, ideal pentru productivitate sau gaming

Zephyrus S este capabil sa ruleze fluxuri de lucru intense in acelasi fel in care se descurca in jocurile consumatoare de resurse. Procesorul Intel Core i7-8750H din generatia a opta ofera sase nuclee si 12 fire de executie in paralel si poate aborda cu usurinta fluxurile de lucru solicitante cu ar fi compilarea, randarea si creatia de continut.

Nucleele suplimentare furnizeaza rezerva necesara pentru multitasking, permitand rularea unui mixt de gaming cu transmisii live, inregistrarea gameplay-ului si alte sarcini. Acceleratoarele video din seria GeForce 10 cresc performantele in aplicatiile ce suporta accelerarea GPU. Mai important, cipul grafic poate oferi numar de cadre cu trei cifre in jocurile populare, permitand utilizarea optima a ecranului.

Pret si disponibilitate

ASUS ROG Zephyrus S (GX531) este disponibil in Romania la un pret aproximativ de 9500 lei (taxe inclusiv) in configuratia GX531GM-ES005T cu 16GB RAM, SSD 512GB si NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.