In cadrul CES 2015, Nvidia a prezentat noul procesor mobil, Tegra X1, acestia sustinand ca va aduce puterea unui supercomputer in dispozitive mobile. El va veni cu un procesor cu 8 nuclee ARM pe 64 biti si cu un procesor vizual de 256 nuclee CUDA, toate bazate pe arhitectura Maxwell.

Presedintele Nvidia, Jen-Hsun Huang, ne spune ca Tegra X1 este de doua ori mai puternic ca modelul precedent, Tegra K1, si mai puternic ca modelul A8X de la Apple. Domnul Huang ne mai spune si ca procesorul X1 poate rula orice fel de aplicatie care se bazeaza pe arhitectura Maxwell asta incluzand si jocurile gasite pe PC.

Cu toata puterea sa, procesorul X1 atinge performanta de 1 Teraflop, adica un trilion de calcule „floating-point” pe secunda. Sau ca sa va fie si mai simplu de inteles, pune la dispozitie exact la fel de mutla putere calcul precum Radeon HD 4850.

Pentru a demonstra puterea micutului demon, Nivida a rulat demo-ul „Elemental” bazat pe Unreal Engine 4 al celor de la Epic, pe o posibila viitoare tableta Tegra ce va folosi procesorul.

Pentru mai multe detali oficiale puteti vizita pagina celor de la Nvidia.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.