Asus a anuntat la CES 2020 o noua familie de laptopuri TUF Gaming, cu performante sporite si mai flexibile decat oricand.

Laptopurile de 15″ TUF Gaming A15 si F15, alaturi de modelele de 17″ A17 si F17, ofera o experienta fara precedent pentru nivelul lor de pret.

Cu un inalt nivel de performanta care completeaza durabilitatea testata, cea mai noua gama de laptop de gaming TUF Gaming combina hardware-ul de generatia urmatoare cu cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000 sau Intel de generatia a 10-a, grafica de top cu GPU-uri bazate pe arhitectura NVIDIA Turing si optiuni de afisare cu refresh rate de pana la 144 Hz.

Arhitectura revolutionara a nucleelor AMD Zen 2 ajunge acum si pe laptopuri, sub forma noii serii de procesoare mobile AMD Ryzen 4000.

Laptopurile TUF Gaming A15 si A17 ofera optiuni care merg pana la cele mai recente procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000, cu 8 nuclee si 16 fire de executie.

Chip-urile de top au o eficienta energetica dubla comparativ cu cele din generatia anterioara, permitandu-le utilizatorilor sa faca mai mult decat simpla rulare de jocuri – forta multiplelor fire de executie este perfecta pentru sarcinile de lucru cu multe procese in paralel si multitasking masiv.

Combinatia de imbunatatiri arhitecturale si procesul de fabricatie revolutionar pe 7 nm duce la o eficienta energetica exceptionala. TUF Gaming A15 si A17 imbina aceasta putere cu o memorie RAM deosebit de rapida DDR4-3200, care poate imbunatati si mai mult performantele, atat in sarcinile de productivitate, cat si in gaming.

Indiferent de procesor, puterea grafica provine de la GPU-urile NVIDIA GeForce, bazate pe cea mai recenta arhitectura NVIDIA Turing. Intreaga gama de laptopuri TUF Gaming poate fi configurata cu procesoare grafice de pana la GeForce RTX 2060, care folosesc o combinatie de nuclee CUDA, RT si Tensor pentru a activa randarea hibrida de „ray tracing” in timp real si accelerarea bazata pe AI.

Turing are, de asemenea, un „encoder” video actualizat, capabil sa captureze imagini de inalta calitate la un nivel minim de utilizare a procesorului sistemului, astfel incat utilizatorii sa poata rula cu usurinta jocuri si sa faca streaming fluid simultan, de pe aceeasi masina.

Ecranele cu rate de reimprospatare de pana la 144 Hz ale modelelor de 15 inchi si cele cu 120 Hz de pe versiunile de 17 inchi profita pe deplin de ratele de reimprospatare mai mari care pot fi atinse cu noile laptopuri TUF Gaming.

Grafica integrata AMD Radeon din noile procesoare mobile din seria AMD Ryzen 4000 permite tehnologiei de sincronizare adaptiva a ratelor de reimprospatare variabile sa functioneze in tandem cu monitoarele si dispozitivele echipate cu tehnologie de sincronizare adaptiva cu rate de reimprospatare variabila.

Sincronizarea ratelor de reimprospatare ale ecranului cu ratele de reimprospatare ale sistemului permit rularea de jocuri intr-o maniera fluida, fara efecte de forfecare a imaginii chiar si atunci cand FPS-ul variaza natural de-a lungul actiunii. Este evident faptul ca tehnologia de sincronizare adaptiva este mai buna pentru jocuri decat ecranele traditionale, cu rate de reimprospatare fixe.

Ecranele de nivel IPS de 15 sau 17 inchi au unghiuri de vizualizare largi. Ecranul NanoEdge are rame subtiri pe trei laturi – un design care sporeste efectul captivant al imaginilor si face carcasele mai portabile.

Volumul global al laptopurilor TUF Gaming de 15 inchi este redus cu pana la 7% comparativ cu modelele predecesoare, iar versiunile de 17 inchi sunt cu 8% mai compacte. Fiecare laptop include o camera web pentru streaming sau conferinte video, pozitionata pe marginea de sus, iar un decupaj subtil in exteriorul ramei creeaza suficient spatiu pentru montarea camerei si ajuta la deschiderea comoda a capacului.

Cu toate ca proportiile au fost reduse, laptopurile TUF Gaming includ o optiune de baterie mai mare, de 90 Wh, astfel incat utilizatorii nu trebuie sa-si faca griji in legatura cu autonomia atunci cand orele de curs, lucrul sau alte activitati nu le permit accesul la o priza.

Combinatia de hardware eficient AMD si NVIDIA din TUF Gaming A15 si A17 ofera o autonomie de pana la 8,7 ore de navigare pe web si de 12,3 ore de redare video, astfel incat utilizatorii pot ramane productivi sau se pot distra mai mult timp.

Laptopurile de gaming au nevoie de un flux de aer rece considerabil pentru a ajuta componentele interne sa functioneze la parametri optimi ore in sir, asa ca noul design personalizat al racirii se asorteaza perfect cu noua carcasa.

Modelul de tip fagure de pe spatele laptopului functioneaza si pe post de retea extinsa de admisie a aerului pentru ventilatoarele si radiatoarele din interior, inconjurand si orificiile de evacuare din spate, pentru a proteja lamelele radiatoarelor fara a obstructiona fluxul de aer.

Un sistem de auto-curatare a racirii directioneaza impuritatile in tunele anti-praf inainte ca acestea sa se poata depune pe palele ventilatoarelor si pe lamele radiatoarelor. Fluxul de aer care trece prin aceste canale curata in mod natural praful din sistem, mentinand laptopurile la cel mai bun nivel de performanta pe termen lung.

Cele mai recente laptopuri TUF Gaming sunt pregatite sa se dezvolte in functie de necesitatile utilizatorilor. Pentru accesul facil, capacul dorsal este securizat cu suruburi Phillips standard, alaturi de un surub special care se deschide si ajuta la separarea panoului fara sa fie nevoie sa folosesti vreun instrument.

La interior, doua sloturi SO-DIMM pot gazdui pana la 32 GB de RAM, ceea ce este suficient pentru multitasking masiv si chiar si pentru crearea de continut. Sloturile duale M.2 ofera o cale de upgrade pentru biblioteca de jocuri in continua expansiune si pentru arhivele digitale ale utilizatorilor.

Sunt disponibile configuratii cu SSD-uri NVMe de pana la 1 TB cu timpi de incarcare extrem de rapizi si o performanta generala foarte sensibila. Al doilea slot este pregatit pentru o stocare mai solida, legata la aceeasi interfata PCI Express rapida.

 

Similar Articles

2 thoughts on “CES 2020: Asus anunta noi laptopuri TUF Gaming

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.