Productia in masa a modulelor de RAM DDR5 a inceput in China. Intel si AMD vor oferi suport pentru acestea pe noile lor generatii de procesoare.

Probabil nu va mai dura prea mult timp pana noua generatie de memorii isi va face loc in sistemele noastre. Jiahe Jinwei, al patrulea producator ca marime din China, si a anuntat ca a pornit fabricarea de memorii DDR5. Acestea vor avea frecvente de pana la 4800MHz si capacitati ce ating 128GB/ modul.

Este o crestere simtitoare, peste ceea ce am vazut pana acum pe DDR4, dar acesta nu este inca potentialul maxim. Noua generatia poate atinge frecvente de lucru de pana la 8400MHz.

DDR5 China

Intel este primul producator care va oferi suport pentru ele pe procesoarele Alder Lake. Vestea buna este ca placile de baza LGA 1700, compatibile cu Alder Lake, vor oferi suport si pentru memorii DDR4. Astfel, cei care vor dori cel mai nou procesor nu vor fi fortati sa faca pasul la DDR5. AMD nu a confirmat daca vor urma aceasta abordare odata cu introducerea noii arhitecturi de procesoare, Zen 4.

Este posibil ca in viitorul apropiat sa vedem si alti producatori care vor adopta noua arhitectura. Ce-i drept, upgrade-ul pe care acestea il ofera va fi unul costisitor. La fel se intampla si cu DDR4 la lansare. Tinand cont si de criza generata de pandemie, care nu  afecteaza doar piata placilor video, ci orice produs bazat pe cipuri siliconice, situatia capata un grad de incertitudine cu atat mai mare.

Similar Articles

One thought on “China a inceput sa produca in masa memorii DDR5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.