Noul controller rupe traditia numelor de familie DualShock, Sony botezandu-l pe acesta: DualSense. Se indeparteaza si de la classic-ul design slim si adopta un look mai robust, ca cel de Xbox. Noul controller de PS5 pare sa dea startul unei noi ere pentru Sony.

Intr-o postare pe blog, Hideaki Noshino, vice-presedinte senior, vorbeste despre schimbarile cheie ce redefinesc noul controller. Prima ar fi incorporarea unor tehnologii de feeback haptic, adica o senzatie ceva mai reala decat cea transmisa de simple vibratii.  „Am adoptat feedback haptic care adauga o varietate de senzații puternice pe care le veti simti atunci cand jucati, cum ar fi conducerea greoaie a unei masini prin noroi”, spune Noshino.

perspectiva din profil
PlayStation5 DualSense

Urmatoarea schimbare asemanatoare este includerea unor „adaptive triggers” pentru butoanele L2 si R2. Acestea nu vor prelua instantaneu o comanda pentru a o reproduce pe ecran, ci intensitatea apasarii lor va corespunde cu intensitatea sarcinii personajului. De exemplu, apasarea unei pedale de aceleratie/frana, inclestarea unui pumn sau, visez si eu frumos, sensibilitatea apasarii tragaciului intr-un stand-off western (multumesc Red Dead). Cu gandul la Horizon: Zero Dawn sau The Last of Us, Noshino da exemplul: „am incorporat adaptive triggers-urile in butoanele L2 și R2 ale lui DualSense astfel incat sa puteti simti cu adevarat tensiunea actiunilor, cum ar fi atunci cand trageti de coarda unui arc pentru a lansa o sageata”.

PlayStation 5 DualSense

Butonul de Share, care a fost apasat de mult mai multe ori din greseala decat voit pe DualShock 4, a fost inlocuit cu unul de „Create”. Ce face acesta, nu este inca clar, vice-presedintele spunand doar ca „prin Create, am fost inca o data pionierii unei noi modalitati prin care jucatorii pot crea conținut epic de gameplay pentru a fi impartasit cu lumea sau pentru a se bucura doar ei insisi de el”.

Cea mai interesanta veste e ca nu va mai fi nevoie de o pereche de casti pentru a vorbi cu ajutorul controller-ului. DualSense vine cu un microfon incorporat.

Pe partea de design, dupa cum se vede din poze, Sony au renuntat la culorile iconice de pe butoanele de action, ramanand monocrome. Light bar-ul de pe touchpad a fost si el mutat de pe orizontala pe lateralele acestuia. Pana acum, controller-ele aferente ce veneau la pachet cu consolele PlayStation, aveau o singura culoare, acum fiind prima data cand avem parte de un design in doua culori.

„DualSense marchează o indepartare radicala de controller-ele oferite anterior si surprinde cat de siguri suntem in ceea ce priveste un salt in noua generatie cu PS5. Noul controller, impreuna cu numeroasele caracteristici inovatoare din PS5, vor fi revolutionare pentru jocuri – continuand misiunea noastra la PlayStation de a impinge limitele gaming-ului, acum, dar si in viitor. Comunitatii PlayStation, vreau sa ii multumesc ca ne-a acompaniat in aceasta calatorie interesanta in timp ce ne indreptam spre lansarea lui PS5 in 2020, de sarbatori. Asteptam cu nerabdare sa impartasim mai multe informatii despre PS5, inclusiv designul consolei, în lunile următoare.” – Jim Ryan, Presedinte & CEO, Sony Interactive Entertainment  

Similar Articles

6 thoughts on “Controller-ul de PS5 dezvaluit

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.