Începând de astăzi, 18 iulie 2022, Corsair integrează funcțiile Nvidia Broadcast în cadrul platformelor Corsair iCUE, Elgato Camera și Elgato Wave Link.

În ultima perioadă Corsair au început să realizeze colaborări cu alți producători din ce în ce mai des. Îmi place în mod deosebit acest trend fiindcă promovează intercompatibilitatea produselor între soluțiile software ale mai multor producători.

Nvidia Broadcast este un motor AI proprietar celor de la Nvidia, ce are rolul de a îmbunătății în timp real calitatea streamului audio și video cu ajutorul hardware-ului plăcii video. Folosindu-se de nucleele Tensor aflate în dotarea GPU-urilor GeForce RTX, AI-ul Nvidia Broadcast filtrează zgomotele de fundal și ecoul, dar facilitează și crește nivelul clarității sunteului. Pe partea video, Nvidia Broadcast ne oferă posibilitatea de aplica efecte asupra fundalului având precizie sporită și realism în detecție și tracking.

Plăcile video compatibile cu Nvidia Broadcast includ modelele RTX 2060, Quadro RTX 3000, TITAN RTX alături de orice alt model apărut ulterior.

Corsair x Nvidia Broadcast | WASD.ro

Corsair au făcut un nou pas în această direcție a complementării între soft-uri, colaborând cu Nvidia pentru a implementa Nvidia Broadcast în cadrul propriilor soluții software. Deținătorii de plăci video Nvidia GeForce RTX vor putea aplica filtrele audio și video disponibile direct din cadrul software-urilor Corsair iCUE sau suitei Elgato. Astfel, căștile Corsair, cu excepția modelului HS75 SB Wireless, și microfoane Elgato, alături de microfoanele XLR ce folosesc Elgato Wave XLR sunt compatibile cu această nouă integrare.

Utilizarea efectelor Nvidia Broadcast direct din iCUE și suita Elgato este foarte intuitivă. Odată ce dispozitivul este conectat și detectat de Corsair iCUE, va începe în mod automat instalarea SDK-ului pentru Nvidia Audio Effects. Elgato Wave Link necesită totuși descărcarea unui plugin pentru activarea acestor funcții.

Noile versiuni de Elgato Camera Hub includ un nou tab dedicat noilor efecte de fundal aduse odată cu integrarea Nvidia Broadcast. După activare și configurare, Camera Hub va crea o instanță de cameră virtuală denumită Elgato Virtual Camera pe care o vei putea selecta drept sursă în aplicații precum Zoom sau Teams. Streamul video al camerelor web compatibile poate fi îmbunătățit spre a obține calitate similară cu cea a camerelor DSLR. Cu precădere, detecția muchiilor și a marginilor devine mult mai precisă pentru a putea aplica realist fundaluri personalizate.

Tot cu această ocazie, Elgato au anunțat premierea plăcii de captură HD60 X fiind prima placă de captură validată oficial pentru a funcționa împreună cu monitoarele G-Sync.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.