Procesul intentat de Epic Games impotriva Apple a dezvaluit banii investiti in jocurile pe care noi le-am primit „gratuit”. Pretul inexistent pe care noi l-am platit ascunde in spate sute de milioane de dolari platiti de Epic.


Primul joc oferit „gratuit” pe platforma, Subnautica, a costat nu mai putin de $1,4 milioane. Jocul a fost revendicat de peste 4,6 milioane de conturi care i-au adus lui Epic inca 800k de utilizatori noi. Subnautica este doar o parte din cei peste $11,6 milioane cheltuiti in primele 10 luni de existenta al magazinului Epic Games Store. 

In varful listei se numara si Batman Arkham Collection, revendicat de aproximativ 6.5 milioane de utilizatori unici. Initiativa a costat $1,5 milioane, aducand aproximativ inca 614.000 conturi noi platformei.

Asadar, cele 38 de titluri oferite de Epic Games au costat in jur de $11,6 milioane. Peste 100 de milioane de conturi au profitat de ele, dintre care 5% conturi noi create in timpul promotiilor.

 

Saci plini pentru exclusive limitate

Pe langa jocurile gratuit, Epic este cunoscut si pentru exclusivele pe care le „fura” de la alte companii. Nici aceasta strategie nu este ieftina, conform documentelor lui Simon Carless. Borderlands 3 a costat aproximativ $146 milioane si o taxa minima de garantie de $80 milioane. Taxa de garantie a fost recuperata in primele 2 saptamani de la lansare. Peste 1.56 de milioane de jucatori au achizitionat jocul, jumatate fiind noi pe platforma.

Revenind la titlurile oferite gratis, pe langa marile jocuri precum Subnautica, Batman Arkham Collection sau Mutant Year Zero (alt joc care a costat peste $1 milion), celelalte jocuri precum Super Meat Boy, Rime, For Honor sau World of Goo au costat mai putin (in jur de 45,000 dolari si 63,000 dolari) si, evident, au adus un profit mic de 50 de centi per cont nou creat. 

Pe lista se numara un joc care pare sa nu fi costat nimic. Metro: 2033 Redux, in ciuda pretului inexistent platit, este al 4-lea cel mai achizitionat joc de pe lista. Acest fapt se datoreaza totusi procentului de 88% primit de dezvoltator pe platforma Epic Games Store, cu 18 procente mai mare decat pretul oferit de Steam. 

 

Procesul Epic vs. Apple abia a inceput

The Verge a facut niste cercetari din care reiese ca Fortnite a adus un profit pentru Epic in valoare de $9 miliarde, iar asta doar in perioada 2018-2019. De asemenea, CEO-ul companiei Epic Games, Tim Sweeney, a marturisit ca jocul le-a adus inca $5,1 miliarde in 2020.

Procesul intre Epic Games si Apple continua. In timp ce marile companii se bat pentru cine ia mai multi bani dintre proprietarii de platforme si dezvoltatori, noi vom primi in continuare mai multe informatii despre cum banii zboara prin aceasta industrie bogata, care la final de 2020 a atins un numar de aproximativ $160 miliarde.

Intrebarea adevarata este: „Cat a platit Epic pentru o saptamana “gratuita” de GTA V acum un an?”

Similar Articles

One thought on “Costul jocurilor oferite “gratuit” de Epic Games

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.