Doom Eternal a fost laudat inca de la lansare, atat de critici, cat si de fanii inraiti ai francizei. La doar o saptamana, noul Doom a avut incasari duble fata de predecesorul din 2016 in primul sau weekend. Eternal a fost si cel mai vandut joc de pe Steam al saptamanii, iar maximul de playeri inregistrati simultani a depasit 100.000.

Desi Bethesda nu a dezvaluit concret cifra incasarilor, afirmatia pare sa fie cat se poate de reala. Pe SteamDB, all-time player peak-ul sta la 104.891. Pentru comparatie, Doom 2016 are mai putin de jumatate, 44.271.

Grafic Steam DB
Doom Eternal playerbase via SteamDB

Poate ca numerele nu fac mereu diferenta, Fornite fiind unul din cele mai jucate jocuri de pe planeta, dar si notele lui Doom au fost pe masura. Pe Metacritic, Doom Eternal a primit un scor de 90 si emblema de „Must-play”. PC Gamer l-au numit „un clasic modern”. Nu voi cita fiecare review, insa consensul general e ca jocul reprezinta una din cele mai bune campanii FPS din istoria genului.

De lauri s-a bucurat si game-engine-ul pe care ruleaza jocul, idTech 7. Acesta permite o fluenta esentiala modului de joc rapid din Doom, fara a taia din calitatea imaginii. Cel de la Digital Foundry, care au studiat componenta tehnica, a spus ca „Jocul este rapid, optim si frumos; unul dintre cele mai aratoase titluri pe care l-am jucat vreodată”.

Un factor important pentru succes a fost si carantina cu care se confrunta intregul mapamond. Lansarea a coincis cu momentul in care toti doritorii de bang-bang, sange si adrenalina au fost nevoiti sa stea in casa. Cifrele de pe Steam in general au asigurat un nou record datorita raspandirii de COVID-19. „Steam tocmai a inregistrat 19.728.027 de jucatori concurenti, depasind vechiul record stabilit în februarie 2020”, scrie un jurnalist Forbes.

Similar Articles

One thought on “Doom Eternal sparge recordul de incasari al francizei in primul weekend

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.