Valve a rulat suport pentru DualSense catre toti utilizatorii de Steam. Jocurile care folosesc in prezent Input API-ul platformei sunt compatibilie cu controller-ul de PS5.

Instalati noul update pentru client-ul Steam, iar cu acesta vine si Input API-ul imbunatatit.

Nu va ganditi ca va veti putea bucura de haptick feedback si adaptive triggers. Impletarea acestor caracteristici in jocuri deja lansate trebuie facuta tot de dezvoltatori.

Steam DualSense

Touchpad-ul, gyroscop-ul, LED-urile si vibratiile sunt folosite exact ca la DualShock 4. La mai multe jocuri, nu doar cele marca PS, ca Death Stranding, Horizon: Zero Dawn sau No Man’s Sky.

Cei care au mai folosit controllere PS pe Steam stiu ca jocurile beneficiaza si de simbolurile specifice. X ramane X, nu veti primi un prompt pe ecran „PRESS A” cand aveti conectat un DualSense sau DualShock.

De la lansarea PS5-ului, doar cei care au optat pentru versiunea Beta de Steam beneficiau de suport la DualSense. Insa acum, Steam a dat frau liber la toata lumea.

In acelasi update, a fost remediata si problema in care controller-ul de la Xbox Series X era vazut de client drept 2 controllere separate.

Cand a primit Fulger PS5-ul, am dat si eu o fuga sa testez DualSense-ul in Astro’s Playroom. Am ramas uimit sa aflu ca nu e doar un gimmick de marketing si ca imbunatateste o experienta single-player inzecit.

In curand, voi publica si primele mele aventuri pe PS5 in cel mai nou Souls-like de pe noua generatie, deci fiti pe faza!

Similar Articles

One thought on “DualSense este compatibil Steam pentru toti utilizatorii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.