Dupa multe leak-uri si speculatii, organizatorii E3 au lansat azi un comunicat de presa in care au confirmat anularea evenimentului. Cea mai asteptata expozitie de jocuri video a anului a luat drastica decizie in urma raspandirii globale a Coronavirusului. Asemenea GDC, organizatorii vor opta „sa coordoneze o experienta online pentru a prezenta anunturile si noutatile industriei in iunie 2020”.

„Dupa consultarea atenta cu companiile membre cu privire la sanatatea si siguranta tuturor celor din industrie – fanii, angajatii nostri, expozantii si partenerii nostri din E3 – am luat decizia dificila de a anula E3 2020, programat pe 9-11 iunie la Los Angeles” au spus Entertainment Software Association, organizatorii show-ului, intr-o declaratie din aceasta dimineata.

Cat despre editia de anul viitor, ESA au mai adaugat: „Asteptam cu nerabdare sa va aducem E3 2021 ca un eveniment reimaginat care reuneste fanii, media si industria intr-o prezentare care sarbatoreste industria mondială a jocurilor video.”

Ubisoft announcement E3 2020
Ubisoft announcement E3 2020

Alternative?

Atat Ubisoft cat si Xbox au anuntat migrarea catre evenimente digitale cu marca proprie. Pe lista din acest an mai erau Nintendo, Bethesda, Sega si, in premiera, Warner Bros. Cei din urma planuiau sa intre in forta cu un nou joc Batman din seria Arkham si cu un Harry Potter ale carui imagini au fost leak-uite in 2018. In paralel cu E3-ul, Nintendo si PlayStation aveau deja planuite traditionalele conferinte digitale Nintendo Direct si State of Play, PlayStation anuntandu-si absenta din timp.

2020 se anunta un an colosal pentru gaming, The Last of Us 2, Final Fantasy 7 Remake, Ghost of Tsushima fiind doar cateva titluri spre care sunt atintiti ochii de ceva ani buni. De asemenea, acesta era anul in care PS5 si Xbox Series X erau menite sa-si faca debutul. Si pentru ca in zilele de azi Twitter-ul este canalul preferat de marile companii pentru anunturi importante, Devolver si-au aratat din nou latura ironica, deja clasica, prevestind:

Pentru multi oameni, incluzand subsemnatul, E3 reprezinta cel mai captivant eveniment al anului. Din ’95 incoace reuneste toata „lumea buna” a gaming-ului si este un prilej de a testa titluri nelansate, de a viziona trailere/teasere impreuna cu alti pasionati si de a cunoaste cei mai influenti oameni ai industriei. Intr-o lume in care comunicarea se face in procentaj majoritar in digital, E3-ul se remarca drept un reper palpabil pentru gamerii de toate varstele.

Similar Articles

5 thoughts on “E3 2020 a fost anulat

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.