Elon Musk, inginer, antreprenor si….cam de toate pentru Tesla, SpaceX, OpenAI si Neuralink, a creat un bot care a infrant jucatori pro de Dota 2 dupa ce a invatat tot de la ei.

Dendi, faimosul jucator de Dota 2, a fost invins in 1 vs. 1 de doua ori de acest bot cu inteligenta artificiala, urmand sa renunte la a mai juca impotriva lui. A spus ca „joaca precum un om, dar putin ca si altceva”. Asta s-a intamplat intr-un showmatch la The International 2017.

Stiti foarte bine ca Dota 2 e un joc MOBA foarte complex. Ganditi-va ca acest bot are inteligenta artificiala destula cat sa invete singur din greseli si sa isi creeze proprii algoritmi, astfel incat atunci cand vede ca este atacat cu un spell, sa foloseasca in urmatoare milisecunda counter-ul, sau cel putin alege cea mai buna optiune pe care ar putea sa o joace cu eroul pe care il foloseste.

Ai-ul a fost antrenat doar 2 saptamani inaintea evenimentului si a reusit sa invete cat niste jucatori invata intr-o „viata” jucand.

Jucatorii au declarat ca a te antrena impotriva unui astfel de bot este cel mai bun antrenament pe care l-ar fi putut face, ca au invatat multe intr-un timp scurt. Doar ca AI-ul nu poate ivnata decat urmarind meciuri ale jucatorilor reali.

Sa speram ca AI-ul lui Elon Musk nu este la fel de tampit precum cel conceput de Facebook, astfel incat sa isi inventeze propriul limbaj pe care oamenii sa nu il inteleaga.

 

 

Sursa

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.