Epic Games au dezvaluit cum va arata urmatoarea serie de motor grafic Unreal. Totul a facut parte din evenimentele Summer Game Fest, Geoff Keighley anuntand pe Twitter dinainte ca urmeaza o mare dezvaluire via stream. Unreal Engine 5 este absolut superb si a fost prezentat intr-un game-demo pe PlayStation 5. So feast your eyes!

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=qC5KtatMcUw[/embedyt]

 

Demo-ul se numeste Lumen in the Land of Nanite si nu se stie daca il vom putea descarca. Mare pacat este ca ceea ce am vazut este si doar un demo, pentru ca jocul arata magnific. Grafica photorealista reiese din fiecare frame al trailer-ului, putand fi usor confundata cu imagini din lumea reala. Titlul prezinta doua tehnologii noi de baza pentru grafica din Unreal Engine 5, si-anume Nanite si Lumen.

Unreal Engine 5 cave
Da, asta chiar e o imagine din joc

Nanite virtualized geometry inseamna ca dezvoltatorii vor pute importa arta sursa cu calitate de film, care cuprinde sute de milioane sau chiar miliarde de poligoane, direct in Unreal Engine 5. Tehnologia Nanite este difuzata si scalata in timp real, deci nu va mai fi nevoie de reducerea poligoanelor in pofida performantei.

Lumen este iluminarea globala dinamica care reactioneaza imediat la mediul inconjurator si textura suprafetelor. Un fel de ray-tracing, dar dus la exagerare. De asemenea, engine-ul va permite artistilor sa schimbe sursa de lumina din joc pentru a vedea cum se adapteaza razele pe suprafete. Pentru cei pasionati, care inteleg cu ce se mananca Unreal Engine, va las citatul de mai jos de pe site (pentru ca eu nu pricep o iota).

„Lumen erases the need to wait for lightmap bakes to finish and to author light map UVs—a huge time savings when an artist can move a light inside the Unreal Editor and lighting looks the same as when the game is run on console.”  

 

Similar Articles

7 thoughts on “Epic Games au anuntat Unreal Engine 5

  1. Asta nu este tot, din ce am înțeles, a fost un leak și s-a descoperit că jocul free de astăzi va fi Grand Theft Auto V, timp de 7 zile, și va rămâne în Library. 😀

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.