Mara Mares, Consilier de Stat in Cancelaria Prim Ministrului, a anuntat in cadrul eSports Summit Bucuresti ca esports vor fi recunoscute oficial in Romania.

Legea va fi despusa in Parlamentul Romaniei la inceputul sesiunii din luna septembrie a acestui an. Aceasta va incuraja tinerii pasionati si nu numai sa se foloseasca de pasiunea lor pentru a-si cladi o cariera.

Cum va functiona noua lege?

Cu ocazia primului eSports Summit Bucuresti am avut parte de o veste insemanta. Mara Mares a declarat oficial ca jocurile video vor fi curand considerate sport oficial si in Romania. Astfel, legea educatiei fizice si sportului va fi modificata in conformitate. Datorita acestui fapt, jucatorii si cluburile de esports vor primi acelasi statut ca cel al cluburilor profesioniste traditionale.

Nevoia sustinerii sporturilor electronice in Romania este reala, iar oportunitatea reglementarii lor este foarte clara. Am reusit, in mai putin de un an de zile, sa infiintam un grup de lucru care a formulat o propunere de lege simpla, supla si bine fundamentata, care va permite Romaniei sa ajunga din urma, intr-un timp scurt, tari cu o lunga istorie in acest domeniu. Este o lege care va incuraja mii de tineri sa transforme pasiunea pentru gaming intr-o profesie ca jucator profesionist de esports – a declarat Mara Mares.

Vlad Marinescu, presedintele Federatiei Internationale de Esports, a tinut sa felicite in cadrul evenimentului initiativa Guvernului Romaniei:

A venit timpul pentru ca Romania sa puna la lucru intreg ecosistemul si infrastructura care au plasat-o de multe ori in topurile internaiionale în ceea ce priveste pasiunea pentru gaming. O legislatie dedicata esports va ajuta in primul rand jucatorul roman, care va avea o motivație în plus pentru a face performanta si de a se bate pentru premii de milioane de dolari in competitiile internationale – a declarat acesta.

Oamenii implicati in acest demers, pe langa Mara Mares, sunt: Tudor Daescu, Adrian Socaciu, Marius Radu, Alexandru Ion, oameni responsabili si de Gaming Marathon. De asemenea, ii regasim si pe Mihai Cotos, directorul Digital Crusate si pe Cosma Wolkonsky.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.