Cine şi-ar fi dat seama că Apogee Software (dacă vreunu dintre voi îi mai ţine minte), anume actualii 3D Realms, marii pionieri ai modelului de distribuţie numit shareware, vor încerca să reîmprospăteze puţin scena prin reînvierea unui shooter bătrân şi îndrăgit.

Prima oară când am rulat Rise of the Triad, cunoscut în MS DOS ca ROTT.exe, am fost destul de impresionat de faptul că spre deosebire de jocurile id Software, chiar avea un nivel de detaliu asemănător cu cel regăsit în FPS-ul lui 3D Realms, Duke Nukem. Chit că jocul se baza pe câteva concepte simple şi în marea majoritate a timpului rupeai capete şi bubuiai mii şi mii de inamici pe ecran, ceea ce la vremea aia era foarte, foarte distractiv, RoTT nu a avut parte de un mare succes comercial. În lumea nouă însă în care gamerul de bază are păreri profesioniste despre orice, dar jocuri banale precum Call of Duty etc. rămân top de linie, mă bucur că încă există susţinere pentru perle ca Rise of the Triad.

 

Jocul a fost anunţat în cadrul convenţiei QuakeCon 2012, unde Apogee Software au explicat faptul că tot jocul se va folosi de engine-ul Unreal 3. Trailerul de prezentare îl puteţi vedea mai jos.

 

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.