GameStop au anuntat intr-un comunicat de presa ca-si vor inchide toate magazinele fizice din US incepand cu 22 Martie. Decizia drastica vine dupa ce, pe 19 Martie, compania a luat pozitia ferma de a-si tine magazinele deschise.  Ei isi clasificau afacerea drept „esentiala”, impotriva autoritatilor locale care le cereau suspendarea activitatii pentru oprirea raspandirii de Coronavirus.

Clientii vor putea accesa inca aplicatia si QR code-urile GameStop, doar ca livrarea se va face fie in fata casei prin sisteme de eCommerce, fie in puncte speciale de unde comanda platita online poate fi ridicata (un fel de eMAG easy-box). Intr-o scrisoare obtinuta de Kotaku, CEO-ul, George Sherman a spus ca va asigura plata a 80 de ore extra pentru angajatii eligibili, iar cei non-eligibili vor primi doua saptamani de extra-plata.

Schimbare de spirit

Acum o saptamana, conducerea GameStop a primit plangeri de la angajati pentru lipsa mijloacelor de curatare si dezinfectare. Imediat dupa, acestia si-au instruit angajatii sa tina magazinele deschise si sa ignore avertismentele autoritatilor.

Pe 19 Martie, GameStop au decis sa isi continue activitatea prin magazinele fizice. Intr-o notificare catre angajatii sai interceptata de Kotaku, GameStop au scris: „Datorita produselor pe care le transportam care permit si imbunatatesc experienta clientilor nostri de a lucra de acasa, credem ca GameStop este clasificat drept o afacere esentiala si, prin urmare, este capabil sa ramana deschis in acest timp”. Probabil ca decizia recenta de a-si inchide magazinele a venit in urma valului de raspunsuri negative de pe social media:

In ultimii 3 ani, magazinul de jocuri video a avut probleme financiare si a facut mari eforturi sa se tina pe linia de plutire, deoarece majoritatea clientelei s-a mutat in spatiul digital. Mai ales acum, cand iesirea din casa este deja interzisa in multe tari, cumpararea unui joc online decat in cutie de la magazin este la mintea cocosului.

Similar Articles

One thought on “GameStop isi inchide toate magazinele din US

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.