Intr-un update pe site-ul oficial, GDC (Game Developers Conference) din San Francisco programat in martie a fost anulat. Organizatorii isi exprima frustrarea si multumirile in postare, dar reaprind speranta spunand ca „intentioneaza sa tina un eveniment GDC mai tarziu vara aceasta”.

Noua epidemie de coronavirus i-a facut saptamana trecuta pe Sony si Facebook sa dea skip editiei de anul acesta. Prezenta EA era limitata, Kojima Productions a anuntat retragerea luni, iar Unity asemenea. Recent, Microsoft si Epic Games s-au indepartat si ei de Conferinta Dezvoltatorilor de Jocuri.

Conform unei postari pe blogul Game Stack, Microsoft trebuia sa participe la eveniment de pe stream intre 16-18 Martie. Atentia era concentrata pe noul hardware al Xbox Series X si pe serviciul de game-streaming Project xCloud. Mai erau planificate si behind the scenes cu creatorii Minecraft, Gears of War si toata suita Xbox Game Studios.

In paralel cu GDC, Microsoft tinea de obicei si ID@Xbox, tot in San Francisco. La acesta, presa putea juca indie-uri proaspat anuntate pentru Xbox si sa intervieveze dezvoltatorii respectivi. Din pacate, Microsoft a anuntat pentru Kotaku ca va anula evenimentul.

Epic Games au dat vestea pe Twitter de pe contul Unreal Engine. Pe langa panel-urile de la event, Epic avea programat si State of Unreal unde aveau sa fie anuntate ultimele imbunatatiri ale game-engine-ului. Asemenea celor de la Microsoft, au spus ca vor dezvalui „noutati si multe altele prin alte canale”.

GDC nu este singurul eveniment din lumea gaming-ului afectat de COVID-19. Si Pax East a dus lipsa de nume mari ca Square Enix, Capcom, Sony, thatgamecompany (dezvoltatorii Journey si Flower), PUBG Corp sau CD Project Red. Stephanie Bayer, director de comunicare al CDPR in SUA, a spus intr-un tweet ca „echipa anuleaza excursia spre Pax East”.

 

 

 

Similar Articles

2 thoughts on “GDC amanat pana la vara pe baza epidemiei de Coronavirus

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.