La cea mai recentă conferință de presă ținută de CDProjekt, aceștia au anunțat că Witcher 2 nu va avea nevoie de o conexiune permanentă la Internet pentru a fi jucat. Jocul va trebui activat prima dată când este instalat, după care userul nu va mai întâmpina nicio altă formă de DRM (digital rights management).

Motivul? Polonezii consideră că protecțiile excesive (număr limitat de activări, necesitatea conexiunii permanente la Internet) nu ajută decât la a-i face pe gameri să se simtă ca niște criminali. În plus, Marcin Iwiński, CEO, declară: „Știu că internetul este peste tot, dar dacă mergi în vacanță și ai laptopul la tine dar nu ai o conexiune la internet, nu te vei putea juca. Nu mi se pare corect.”

CDProjekt dețin de asemenea și portalul Good Old Games (GOG.com), de unde se pot cumpăra jocuri – după cum spune și numele – bune, vechi și lipsite de DRM. Prin intermediul aceluiași portal va fi distribuit și The Witcher 2: Assassin of Kings. Jocul nu va suferi nicio cenzură, existând o singură versiune valabilă pentru toată lumea.

Lupul alb se întoarce pe monitoarele noastre pe data de 17 mai.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.