Gigabyte lanseaza DRM Fix Tool, o unealta software cu care ia fata competitiei in cursa de vanzari a noilor placi de baza cu chipset Z690.

Procesoarele Intel din generatia a 12-a utilizeaza doua tipuri de nuclee: P-Cores si E-Cores. Nucleele de tip P-Core sunt realizate pe baza arhitecturii Golden Cove, iar cele E-Cores sunt bazate pe arhitectura Gracemont. Astfel acestea au roluri diferite si sunt tratate diferit de catre programatorul de sarcini.

Gigabyte DRM Fix Tool este o unealta software cu ajutorul careia poti activa sau dezactiva nucleele de tip E-Core din procesoarele ce au la baza arhitectura Alder Lake, totul direct din Windows.

Dar totusi… de ce ai vrea sa faci acest lucru? Mai multi utilizatori au raportat ca in cazul multora dintre jocurile vechi, arhitectura Alder Lake induce in eroare sistemul de verificare DRM facandu-l pe acesta sa creada ca doua sisteme diferite ruleaza concomitent acelasi joc utilizand aceeasi chieie de acces. Practic „cele doua sisteme” sunt determinate de existenta a doua tipuri de nuclee diferite, fiecare grup reprezentand „un sistem”. Solutia evidenta este dezactivarea acestor nuclee, fiindca un joc care a fost lansat in urma cu cativa ani buni singur nu va primi o actualizare doar pentru a facilita compatibilitatea cu familia Alder Lake.

In mod normal acest proces de dezactivare al nucleelor se poate realiza din BIOS. Insa este destul de incomod si enervant sa fie nevoie ca de fiecare data cand vrei sa te joci sa intri in BIOS si sa iti dezactivezi nucleele eficiente, nu credeti?

Solutia celor de la Gigabyte este compatibilia exclusiv cu placile de baza Gigabyte ce ruleaza pe chipset-ul Z690. Este necesara o actualizare de BIOS pentru ca unealta sa functioneze. Interfata acesteia este simpla, incluzand doar doua butoane: Park si Unpark. Simplu, scurt si la obiect.

Gigabyte DRM Fix Tool | WASD.ro

Speram ca pe viitor sa vedem astfel de intiative si de la restul producatorilor de placi de baza, sau chiar de la insasi Intel, in al lor XTU. O varianta universal compatibila cred ca ar fi cea mai buna. In orice caz, suntem pe drumul cel bun.

Puteti gasi link-ul de descarcare aici.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.