GIGABYTE începe să îşi îndrepte atenţia din ce în ce mai mult către nişa gamerilor, segment de piaţă care a fost destul de umbrit în ultima vreme de furia lansărilor de la CES. În altă ordine de idei, GIGABYTE a făcut un pas mare împospătând familia lor de plăci de bază cu o nouă serie – G1, serie ce implementează cele mai noi şi performante tehnologii hardware şi software pentru a oferi jucătorilor profesionişti, elitelor dacă vreţi, un produs de excepţie.

Noua serie de plăci de bază îşi trage numele din trei clase regăsite în majoritatea shooterelor: Assassin, Sniper şi Guerilla. Decizia inginerilor de a implementa pe noile modele de plăci de bază componente şi tehnologii de ultimă generaţie se pare că are deja o mulţime de fani dar din nefericire nu avem detalii legate de disponibilitate şi mai ales cu cât ne va uşura portofelele.

Cele trei modele sunt foarte asemănătoare când vine vorba de specificaţii. Toate sunt bazate pe „bătrânul” cipset X58 şi LGA1366. Singurele diferenţe,  în afară de dimensiuni, sunt fazele de alimentare – 16 faze pentru Assassin, 8 pentru Sniper şi Guerilla, numărul de USB-uri şi un slot PCI-E în plus pe Assassin. Iată specificaţiile detaliate.

 

 

Mai jos aveţi un close-up cu placa cea mai dotată din serie, Assassin.

 

 

Toate plăcile sunt UD3 adică sunt „încărcate” cu cupru pentru o disipare mai rapidă a căldurii.

Poate vă întrebaţi ce diferenţiază seria G1-Killer de restul plăcilor de bază în afară de designul, superb, dacă mă întrebaţi pe mine. Ei bine, G1 vin echipate cu cip de sunet Creative XFI 20K2 ce poate emula EAX AHD5.0 şi Dolby Digital.

 

 

Pe partea de reţea, plăcile au integrată o placă de reţea de la Bigfoot, Killer E2100. Killer E2100 este o interfaţă de reţea ce are dedicaţi 1GB DDR2 ce preia load-ul prea mare cauzat de traficul din reţea de pe procesor. Aţi observat că nu am folosit termenul „placă de reţea” pentru că E2100 Killer este un NPU – Network Processing Unit – un procesor de sine stătător. Iată şi o mică diagramă.

 

 

Cum fiecare jucător are şi el tentativele sale de a stoarce fiecare picătură de perfomanţă din echipamentele sale, GIGABYTE a plusat şi a adăugat un panou frontal ce permite un overclock facil dar şi două USB 3.0 şi un port power eSATA.

Într-un cuvînt, nu vă rămâne decât să vă reconsideraţi alegerea dacă plănuiţi cumva o schimbare a platformei. Poate vom vedea şi la noi în magazine câteva modele chiar dacă preţul va fi unul pe măsură.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.