Astăzi NVIDIA îşi măreşte astăzi familia mainstream cu încă un membru: GeForce GTS450. Partenerii au fost pregătiţi şi mulţi au modelele deja pe rafturile magazinelor. GIGABYTE sunt ca de obicei printre primii şi lansează astăzi nu unul ci două modele: GV-N450-1GI şi GV-N450OC-1GI.

Dincolo de codul produselor realitatea este destul de îmbucurătoare pentru că avem de unde alege.

 

Prima variantă, GV-N450-1GI respectă în totalitate specificaţiile plăcii de referinţă dar vine în schimb echipată cu un sistem de răcire mai eficient.

A doua variantă, GV-N450OC-1GI vine overclockată din fabrică iar sistemul de răcire vine sub denumirea de „Windforce 2x”. Ansamblul celor două ventilatoare funcţionează în două moduri: Dual Power Mode pentru o eficienţă maximă sau Smart Alternate Mode. Este interesant principiul de funcţionare al acestora:

  • Dual Power Mode: cele două ventilatoare funcţionează timp de 10 minute, iar apoi funcţionează pe rând timp de 30 de secunde pentru a elimina praful.
  • Smart Alternate Mode: fiecare ventilator se învârte timp de patru minute

Comutarea între cele două moduri de funcţionare se face cu ajutorul unui jumper de pe placa video.

Ambele modele vin cu 1GB gDDR5 iar frecvenţa GPU-ului pentru varianta OC este de 830Mhz. Plăcile sunt disponibile începând de astăzi la partenerii GIGABYTE.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.