Ieri ne-a fost comunicat că GIGABYTE va scoate pe piaţă prima placă de bază special concepută pentru platforma Dragon de la AMD.
GA-MA790FXT-UD5P este compatibilă cu cele mai noi procesoare de la AMD ce folosesc socket-ul AM3. Phenom II AM3 folosesc memoriile DDR3, iar MA790FXT oferă suport pentru acestea. Frecvenţa la care vor putea fi folosite este de 1666 MHz, frecvenţă ce va putea fi atinsă doar prin overclocking. Trebuie menţionat şi faptul că placa de bază pune la dispoziţie şi două slot-uri PCIe X16 ce funcţionează la full speed.
GA-MA790FXT-UD5P poartă semnătura Ultra Durable 3, ceea ce înseamnă că oferă suport pentru un overclock superior şi o degajare mai eficientă a căldurii emanată de componentele integrate.
GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P oferă suport pentru 10 port-uri SATA 2.0. Pe lângă cele şase porturi SATA 2.0 (3Gb/s) din SB750, GA-MA790FXT-UD5P dispune de alte 4 porturi SATA prin controlerul integrat JMicron (JM363 & JM322), uşurând utilizarea tehnologiei GIGABYTE Smart Backup. Smart Backup permite utilizatorilor să conecteze maximum 4 hard disk-uri SATA, pentru a realiza o configuraţie RAID hardware cu un efort minim.

Preţul la care va fi disponibilă este estimat la ~233$ cu TVA inclus

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.