Google a fost destul de ocupat în ultima vreme, cu multe produse noi și îmbunătațiri. Printre ele, se numără si Google Goggles, un nou experiment, care oferă posibilitatea de a căuta prin intermediul unei poze.

Prezentarea Google Goggles a avut loc la Mountain View, California, de către Vic Gundotra, vice-președinte la Google Engineering.  Goggles are o bază de date impresionantă de câteva miliarde de poze, deși este încă in fază experimentală. Este capabil sa recunoască carți, coperte de albume, locații turistice, locuri importante, logo-uri, fețe și multe altele.  Opțiunea cu recunoscutul fețelor nu este activată încă. „Momentan, am hotărât sa nu activăm această opțiune, până se rezolvă anumite probleme de securizare” spune Gundotra.

Fiind încă în stadiul de experiment, Goggles funcționează excelent doar cu pozele din anumite categorii. „Scopul nostru este sa identificăm orice imagine” ne spune Vic. El a demonstrat serviciul făcând o poză cu telefonul la un edificiu din Japonia destul de popular pentru turiști. Rezultatul a fost numele, Altarul Itsukushima, primit tot pe telefon. Goggles este valabil pentru iPhone și Android, aici. Urmează să fie lansat și pentru alte sisteme de operare.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.