Urmatorul joc Horizon: Zero Dawn va pune accentul pe componenta co-op si va fi „gigantic”, conform Video Games Chronicle. Productia pentru sequel-ul Horizon: Zero Dawn a inceput imediat dupa succesul primului joc si era directionata catre PS4. Sursele VGC spun acum ca dezvoltarea se face exclusiv pentru PS5.

HZR ar putea deveni o franciza, sursele VGC sugerand chiar o trilogie. Fata de predecesorul sau, lumea din 2 va fi mai mare si va avea mai multe modalitati de explorare. Nu se stie sigur insa daca co-op-ul va fi inclus in povestea principala sau intr-un mod separat.

Inainte de versiunea oficiala a sequel-ului, Guerrilla Games planificasera un preview standalone al modului co-op. Progresul preview-ului era menit sa se traduca si-n jocul complet, insa nu se stie daca aceste planuri mai sunt valabile.

Horizon: Zero Dawn a aparut in 2017 exlusiv pe PS4, urmand sa apara pe Steam undeva in vara aceasta. A fost un succes comercial masiv si a fost foarte bine primit de critici. A vandut 7,6 milioane de copii in primul an si mai mult de 10 milioane in total, iar pe Metacritic se mandreste cu un scor de 89.

Alte indicii

Co-op este o componenta pe care Guerrilla au vrut sa o integreze de multa vreme, iar PlayStation sunt dornici sa le vada visul realizat. Si primul joc a avut aceasta idee conceptuala, insa a fost data la o parte pentru concentrarea pe alte parti. Un concept art dezvaluit in 2014 releva mai multe personaje care luptau impotriva unui dinozaur robotizat. Totodata, era prezent si un revolver, care n-a mai ajuns in varianta finala.

Horizon: Zero Dawn
sursa verificata de VGC

Un alt detaliu care indica ca Horizon: Zero Dawn 2 va fi exlusiv pentru PS5 este descrierea controller-ului DualSense. In aceasta, Hideaki Nishino spunea ca DualSense va oferi senzatii veridice: „you can truly feel the tension of your actions, like when drawing a bow to shoot an arrow”.

Luna aceasta, Guerrilla Games a postat ad-uri de job-uri pentru „senior game writer„, „lead creature animator” si „technical vegetation” artist.

 

Similar Articles

One thought on “Horizon: Zero Dawn 2 exclusiv PS5

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.