Intel Corporation a anunţat disponibilitatea unui nou SSD, Intel X25-V Value SATA SSD, cu o capacitate de 40GB. Acesta e destinat segmentului Value şi este gândit pentru a fi folosit drept unitate pentru stocarea sistemului de operare.

Noul SSD X25-V este echipat cu chip-uri de memorie NAND Flash MLC (34nm) fabricate de Intel şi oferă viteze de transfer susţinute de 170 MB/s pentru citire şi 35 MB/s pentru scriere. Un aspect sensibil în cazul SSD-urilor este numărul de IOPS (Input/Output Operations Per Second) în cazul lucrului cu fişiere mici. Conform testelor efectuate de inginerii Intel, noul drive oferă până la 25000 IOPS în cazul citirii fişierelor cu dimensiunea de 4KB (aproximativ 97 MB/s) şi până la 2500 IOPS la scrierea fişierelor cu dimensiunea de 4KB (aproximativ 9.7 MB/s).

Consumul de curent este infim, atingând doar 150 mW în regim activ (MobileMark 2007) şi 75 mW în regim pasiv, iar durata de viaţă (MTBF) este estimată la 1.2 milioane ore. Evident, noul drive suportă NCQ şi TRIM şi oferă posibilitatea actualizării firmware-ului.

Preţul declarat de producător este de 125 USD, preţ de distribuţie în cazul achiţiziei a 1000 bucăţi, şi este deja disponibil pentru comandă şi la noi, pentru preţuri cuprinse între 460 RON şi 500 RON, în funcţie de magazinul de la care doriţi să-l achiziţionaţi.

 

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.