Intel ne-au invitat ieri într-un cadru festiv pentru a lua parte la deschiderea noului lor centru local de dezvoltare software. Acest eveniment marchează o nouă etapă din angajamentul companiei de a investi în România.

 

 

Sub numele IRSDCIntel Romania Software Development Center – noul centru va contribui în mod semnificativ la creşterea eforturilor de cercetare şi dezvoltare în IT din România şi Europa.

Anunţat pentru prima dată în noiembrie 2010 şi devenit acum complet funcţional, centrul IRSDC se concentrează pe soluţii, inovaţii şi tehnologii open-source.

Doug Fisher, vice-preşedinte al diviziei „Software and Services Group” şi General Manager „Systems Software Division” Intel, a declarat: ” Intel este încântat să îşi respecte promisiunea de a investi în economia României şi de a contribui la transformarea ţării într-un centru tehnologic regional.”

 

Tot în cadrul evenimentului de ieri seară, Intel şi Guvernul României au semnat un memorandum de înţelegere prin care se urmăreşte promovarea sectorului R&D, transformarea educaţiei şi încurajarea creării unor locuri de muncă. Acest document reprezintă cadrul de colaborare între cele două părţi pentru creşterea competivităţii României prin dezvoltarea eforturilor R&D în domeniul IT.

 

De asemenea, Intel intenţionează să colaboreze îndeaproape cu diverse universităţi şi să îşi continue istoricul de colaborare în domeniul educaţiei superioare.

 

Ca membru al Intel Labs Europe, centrul va colabora îndeaproape cu alte unităţi Intel R&D din Europa. La ora actuală, reţeaua Intel înglobează 26 locaţii şi peste 1500 de profesionişti din domeniul R&D din 12 ţări, centrul din România fiind cel mai „tânăr”.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.