După cum probabil ştiţi, la ora actuală vârful de lance din oferta Logitech este mausul G9. Deşi a fost lansat de multă vreme, şi are un senzor foarte puternic, fiind printre puţinele modele de mauşi laser care se descurcă bine şi la sensitivitate scăzută, utilizatorii nu au fost foarte mulţumiţi de el, datorită în principal formei diferite faţă de modelele anterioare. Marea majoritate a utilizatorilor sunt de acord că cea mai bună formă a fost cea de la MX510/MX518, alături de G5, MX518 fiind considerat de mulţi ca având cea mai reuşită formă pentru un maus de gaming.

Ei, se pare că Logitech au conştientizat acest fapt, motiv pentru care pregătesc lansarea unui nou model de maus ergonomic, foarte asemănător cu G5 şi MX518. Acest nou maus se va numi G500.

G500 are cel mai puternic motor laser dintre toate modelele de până acum din oferta renumitului producător elveţian. Astfel, motorul va avea o rezoluţie ajustabilă de la 200dpi până la 5700dpi, va putea procesa imagini la o rată de 12 megapixeli pe secundă şi îşi va păstra acurateţea la viteze de mişcare de până la 4,19metri/secundă şi la acceleraţie de 30G. De asemenea, cum era de aşteptat, va putea transmite prin portul USB rapoarte de date de până la 1000 ori pe secundă într-un format de 16biţi/axă.

Mausul vine dotat cu o rotiţă de scroll cu două moduri de funcţionare (click-to-click sau hyper-fast) şi side-scrolling, la fel ca G9. Butoanele sunt în număr de 10, toate fiind configurabile, prin intermediul software-ului Logitech SetPoint, şi suportând funcţii macro. Evident, aceste macro-uri le vom putea salva în memoria internă a mausului, pentru a le avea la dispoziţie oriunde vom merge. Şi, pentru a satisface şi cel mai pretenţios utilizator, mausul beneficiază de un sistem de ajustare al greutăţilor, având la dispoziţie un total de 27 grame pentru a le dispune cum dorim. Conform testelor Logitech, butoanele stâng şi drept vor rezista la aproximativ 8 milioane de click-uri, iar skate-urile, fabricate din polytetrafluoretilenă (teflon), vor rezista la o distanţă de 250 kilometri.

Mausul apare listat deja pe site-ul Logitech pentru pre-comenzi, la preţul excelent de 69,99USD, fiind mult mai ieftin decât modelul G9 (99,99USD) sau G9x (99,99USD).

Se pare că în sfârşit Logitech a scos un model de maus capabil să detroneze bătrânele MX518 şi G5 care ne-au servit cu fidelitate. Dacă senzorul laser va fi reuşit, atunci G500 va avea un succes foarte mare în rândul entuziaştilor.

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.