AMD va furniza procesoare si placi video pentru echipa de Esports Mercedes-AMG Petronas. Configuratiile contin placi grafice Radeon 6900 XT, iar pe partea de procesare discutam despre Ryzen 5800X.

Anul trecut ne-am lovit cu totii de aceasta pandemie, inclusiv Formula 1. O parte dintre echipele prezente astazi in campionat au divizii de esports pe care le sustin. Am putut vedea asta anul trecut prin intermediul Vitual GP, o modalitate inedita de a suplinii lipsa etapelor fizice.

Initiativa a luat amploare, iar astazi vedem cum echipele recruteaza tineri talentati care sa ii reprezinte in lumea competiilor vituale. Pentru asta, Mercedes a incheiat un parteneriat cu AMD. Prin intermediul acestuia, AMD va motoriza echipa de esports Mercedes cu placi video de top 6900 XT si procesoare Ryzen 5800X pentru a intregi pachetul motopropulsor.

In lumea competitiva esports, milisecundele pot defini daca iesi sau nu invingator. Este crucial sa avem cea mai buna platforma care sa ofere cele mai mari framerate-uri si cea mai mica latenta, fara a compromite fiabilitatea – James Vowles, Motorsport Strategy Director in cadrul Mercedes-AMG Petronas.

Compania AMD va furniza configuratii de gaming si catre noua facilitate pe care Mercedes o va construi in Brackley, Regatul Unit. Noua cladire va fi locul in care pilotii esports se vor putea folosi de echipamente puse in miscare de AMD. Acestea le vor asigura mediul de antrenament si dezvoltare. De altfel, compania sustine ca, prin intermediul noii locatii de antrenament, creeaza opotunitati pentru viitoarele generatii.

Cine stie, poate peste cativa vom vedea tineri sarind din simulator direct in cockpitul unui monopost de Formula 1.

Daca va place experienta pe care acest sport o ofera si din cand in cand va mai aventurati pe simulator, F1 2021 se lanseaza curand.

 

 

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.