Compania Sony este data in judecata de mai multi utilizatori pentru monopolul lui PlayStation Store. Potrivit Bloomberg, cauza problemei este ca utilizatorii isi pot cumpara jocurile digitale doar prin intermediul magazinului dedicat.

Cu doi ani in urma, Sony a interzis vanzarea de jocuri in format digital de catre alti retaileri. Astfel, PlayStation Store a devenit singurul loc de unde gamerii isi pot achizitiona jocurile in format digital. Problema invocata de reclamanti este faptul ca preturile practicate de Sony in cadrul magazinului nu sunt unele competitive. Acestia spun ca preturile versiunilor digitale ale jocurilor pot fi si cu 175% mai mari decat ale celor in varianta fizica.

Monopolul creat de Sony ii permite sa perceapa preturi supracompetitive pentru jocurile digitale PlayStation, semnificativ mai mari decat ale omoloagelor in format fizic, vandute pe o piata competitiva si cu mult mai mari decat daca acestea s-ar regasi in oferta altor retaileri – consumatorii suparati

Daca pana acum acest lucru a trecut cumva nebagat in seama, iata ca pandemia a creat o noua variabila. In acest context pandemic, o buna parte din activitatea fiecaruia s-a transferat in mediul online. La fel si centrele comerciale. Unele si-au scurtat programul de lucru, altele si-au suspendat cu totul activitatea. Astfel, utilizatorii de PlayStation au ajuns in situatia in care accesul la copiile jocurilor in format fizic le este limitat si s-au indreptat catre PlayStation Store.

Situatia a devenit si mai interesanta odata cu lansarea PlayStation 5. Noua consola se afla la vanzare in doua versiuni. Una Blu-Ray, cu care pot fi utlilizate si jocurile in format fizic, si una fara, cu format digital. Aceasta din urma lasa utilizatorului o singura optiune: achizitionarea jocurilor doar prin intermediul PS Store.

Deocamdata Sony nu a dorit sa faca nici o declaratie asupra situatiei curente.

 

Similar Articles

One thought on “Monopolul PlayStation Store aduce probleme pentru Sony

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.