Noctua isi mareste gama de produse odata cu lansarea noului NH-P1, un CPU cooler pasiv. Pe langa acesta, a fost lansat si ventilatorul optional LS-PWM.

NH-P1 este un cooler gandit de la inceput pentru passive cooling. Este primul model de acest tip pe care producatorul Noctua il aduce pe piata.

Acesta vine cu 6 heat pipe-uri si cu un heatsink regandit, alcatuit din aripioare mai groase si ceva mai departate unele de celelalte. Pentru a eficientiza acest pachet, Noctua recomanda aplicarea pastei NT-H2. Montarea pe combo-ul placa de baza + procesor este asigurata de noul sistem de prindere SecuFirm2+. Este un concept de luat in seama de cei pentru care conteaza zgmotul produs de PC (sau mai degraba lipsa acestuia).

Noctua NH-P1 poate fi utilizat si in aplicatii de tipul semi-passive. Acest lucru inseamna ca poate fi echipat cu un ventilator care sa porneasca doar la nevoie.

Aici intervine noul NF-A12x25 LS-PWM. Este un ventilator cu diametrul de 120mm, de tip low-speed; versiunea PWM a actualului NF-A12x25.

Ventilatorul este combinat cu coolerul NH-P1, iar cele doua vor lucra impreuna pentru a realiza racirea semi pasiva. Astfel, NH-P1 se va ocupa in mare parte din timp de disiparea caldurii prin heatsink. In conditiile in care este nevoie de mai multa racire, atunci coolerul intra in joc si se opreste dupa ce temperaturile au atins valoarea dorita. Vine mai mult ca un ajutor on-demand pentru coolerul propriu-zis.

Iar pentru ca silentiozitatea ar trebui sa fie selling point-ul acestui combo, trebuie sa stiti ca nivelul maxim de zgomot atins este de 12.1dB.

MSRP-urile comunicate pentru cele doua noi modele sunt urmatoarele: NH-P1: €110 si NF-A12x25 LS-PWM: €30.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.