Cine oare nu a auzit de Noctua NH-D14? Cu siguranta multi au visat la performantele de invidiat si silentiozitatea pe care le ofera. Iata ca austriecii de la Noctua vor sa ne bage din nou in boala, de aceasta data cu un cooler numit NH-D15.

Crearea unui cooler mai performant decat NH-D14 nu este o sarcina usoara, iar Austriecii de la Noctua au lucrat timp de cativa ani la realizarea acestui deziderat. Solutia, dupa cum sugereaza si denumirea cooler-ului, se pare ca a stat in cresterea dimensiunilor. NH-D15 vine echipat cu doua ventilatoare Noctua NF-A15 de 150mm, a caror turatie maxima este de 1500RPM. In cazul in care vi se par prea zgomotoase, puteti sa folositi adaptoarele incluse de Noctua pentru scaderea turatiei la 1200RPM sau sa folositi functia PWM.

noctua-d15-1 

In afara de ventilatoare, latimea radiatorului a crescut de la 140mm la 150mm. In acelasi timp, distanta dintre heatpipe-uri a fost crescuta pentru folosirea cat mai eficienta a suprafetei lamelelor. In cazul in care folositi module de memorie cu radiatoare foarte inalte, precum Corsair Dominator sau Kingston HyperX Predator, NH-D15 permite montarea modulelor cu o inaltime de pana la 64mm fara probleme.

Noul varf de gama de la Noctua foloseste sistemul de retentie SecuFirm2 si este livrat cu pasta termoconductoare NT-H1. In buna traditie a Noctua, garantia oferita este de sase ani. Pretul recomandat este de 89.90 Euro.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.