Insomniac Games, taticii seriilor Ratchet & Clank si Resistance, ies la iveala cu noi detalii despre versiunea lor a unei lumi post apocaliptice. Cine ar fi crezut ca bauturile energizante pot transforma oamenii in mutanti?

Sunset Overdrive este o aventura cretina intr-un 3rd person shooter, unde o gasca de supravietuitori lupta impotriva corporatiei FizzCo. ce a dezlantuit o apocalipsa a mutantilor prin…..lansarea unei bauturi energizante cu proprietati toxice.

Ted Price, CEO-ul companiei ne explica cum ca acest joc a fost o mare provocare si un vis de realizat pentru intregul studio, anume creatia suprema a unui univers bazat pe culori vii, umor stupid si nu in ultimul rand, gameplay rapid accesibil si creativ.

Conform modei, Sunset Overdrive are tot ceea ce ar fi standard intr-un astfel de joc si anume parkour a la Prince of Persia, puzzle-uri bazate pe fizica, o componenta de traversare a mediului via skateboard-uri similara cu cea din jocurile Tony Hawk’s Pro Skater si nu in ultimul rand, un sistem de crafting numit Amps care iti permite modificarea armelor cu varii efecte nebunesti.

Domnul Price ne asigura ca nu vom avea timp sa respiram, caci pasul frenetic al jocului ne cere sa fim atenti cum si pe unde calcam sau sarim, de asemenea, acesta ne asigura ca vom vedea gama larga de arme impresionante precum un lansator de viniluri, un tun cu ursi de plus echipati cu bombe si multe altele. Parca imi si aduc aminte de MDK2 si de faptul ca in acel joc exista un personaj pe nume Dr. Hawkins cu care puteai sa inventezi fel si fel de arme din obiecte normale, iar Sunset Overdrive cauta sa emuleze acea reteta. De asemenea, Price sustine ca jocul nu va fi foarte usor, dar nu va oferi mari penalitati jucatorului cand acesta comite o simpla greseala, moartea in joc fiind trecatoare, ba chiar avand animatii amuzante.

Evident, nimic din ce sustine dansul nu pare a avea pic de originalitate, insa-i un lucru bun ca se mai fac experimente de acest fel in era asta dominata de jocuri „edgycool indie” ce se iau mult prea in serios sau pun anumite teme sociale in perspectiva fara a avea un motiv clar si care nici macar nu ofera nici un fel de gameplay distractiv…..Gone Home anyone?

In orice caz, vom avea ocazia sa ne construim propriul personaj asa cum vrem noi, caci garderoba este un element cheie al jocului. Insomniac au apelat la cativa designeri de moda faimosi precum Carin Cronacher (KISS, Alice Cooper, Aerosmith etc.) pentru a iti construi avatar la fel de salbatic ca si imaginatia ta.

Nu stiu daca se pot tine de atatea promisiuni, insa conceptul este unul bun, iar jocul va fi lansat candva anul acesta ca exclusivitate pentru Xbox One.

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.