La scurt timp dupa dezvaluirea la CES 2019, cea mai noua linie de laptopuri de gaming Asus ROG a fost prezentata in premiera in Europa, la Varsovia. Noul portofoliu destinat gamerilor include notebook-ul cu tastatura detasabila ROG Mothership, portabilele cu profil subtire ROG Zephyrus S GX701 si GX531, desktop replacement-ul ROG G703 si modelele ROG Strix SCAR II si ROG Strix Hero II, toate echipate cu hardware de ultima ora, ce imbunatateste experienta in jocurile momentului.

Dintre noile laptopuri de gaming, primul disponibil pe piata romaneasca va fi Zephyrus S GX701, un model cu profil ultrasubtire, ce dispune de grafica Nvidia GeForce RTX 2080 cu design Max-Q si 8GB GDDR6 VRAM, procesor Intel Core i7 din generatia a 8-a si ecran de 17″, PANTONE Validated, cu rata de refresh de 144Hz si rama foarte ingusta. Acesta va intra in ofertele partenerilor incepand din luna februarie la preturi ce vor porni de la aprox. 10 000 lei (inclusiv taxe, versiunea cu GPU RTX 2060Ti).

Zephyrus S GX701 este cel mai compact notebook de gaming de 17″ si este, de asemenea, cel mai subtire, masurand numai 18,7 mm. Laptopul poate fi alimentat atat de la adaptorul AC obisnuit, necesar pentru o performanta maxima in gaming, cat si prin intrarea USB Type-C (USB-C), pentru sarcinile de zi cu zi.

Modelul foloseste pentru racire sistemul inovator Active Aerodynamic System (AAS), care are o admisie larga atunci cand capacul este ridicat, pentru a creste fluxul de aer. Acesta absoarbe aer suplimentar prin grilele de ventilatie de deasupra tastaturii, iar ventilatoarele duale il propulseaza prin patru radiatoare si grilele de ventilatie din colturile din spate, pentru a asigura faptul ca Zephyrus S GX701 va ramane rece in toate conditiile.

Familia de laptopuri de gaming Republic of Gamers GeForce RTX

Dupa ce au ridicat stacheta pentru performanta gamingului pe desktop si a calitatii vizuale in general, seriile Nvidia GeForce RTX 20 sunt gata sa faca acelasi lucru si pe laptopuri. Noua arhitectura Turing devine mobila, iar Republic of Gamers are o linie diversa pentru a intruni cerintele jucatorilor.

Fiind mai mult decat simple implementari pentru cele mai noi nuclee grafice, noile portabile cu Nvidia GeForce RTX de la ROG arata hotararea companiei pentru imbunatatirea fiecarui aspect al gamingului mobil. Laptopurile au ecrane incredibil de rapide, incadrate de rame subtiri, captivand si mai mult jucatorii in actiunea virtuala.

Racirea avansata asigura maximum de performanta cu zgomot minim si profiluri prestabilite pentru diferite scenarii de utilizare. Multiple functii exclusiviste ROG insotesc componentele de ultima ora, ajutand intreaga familie de produse sa se detaseaza de restul de pe piata.

Pasionatii de gaming au prioritati diferite, astfel ca laptopurile ASUS ROG le urmeaza cerintele. In cazul sistemelor de tip desktop replacement, performanta primeaza in fata portabilitatii, exemplul perfect find ROG G703. Langa acesta se alatura compactul ROG Zephyrus S GX531. ROG Strix SCAR II si Hero II isi preiau rolul lor in arena eSports intr-o forma portabila, completata cu un hardware de competitie.

Un design imbunatatit bazat pe performanta

Asus ROG a anuntat Mothership (GZ700), un nou desktop replacement care redefineste forma laptopurilor de gaming. In loc sa stea asezat pe birou, ROG Mothership sta in pozitie verticala pentru a absorbi mai mult aer in sistemul avansat de racire. Tastatura se detaseaza si se pliaza pentru a se potrivi diferitelor scenarii, oferind utilizatorilor libertatea de a gasi pozitia perfecta, iar designul inovator ofera suficient spatiu pentru a pune toate difuzoarele direct sub ecran.
Carcasa din aluminiu, prelucrata cu maiestrie, incadreaza un ecran FHD de 17,3″ FHD, cu o rata de refresh de 144 Hz, timp de raspuns 3ms GTG si tehnologia G-SYNC. Acesta are la baza procesorul Intel Core i9-8950HK si dispune de cea mai recenta placa video Nvidia GeForce RTX 2080.

ROG G703 este portdrapelul laptopurilor de tip desktop replacement

ROG G703 are la baza a 8-a generatie de procesoare Intel Core, printre care se numara si procesorul Intel Core i9-8950HK, supratactat din fabrica la viteze de pana la 4.8GHz.

Alegerea unui format traditional de laptop de 17″ necesita o racire mai buna si o carcasa mai groasa pentru a obtine aceleasi performante precum fratele sau de mai sus, echipat cu guri de ventilatie mai largi.

Radiatoarele si ventilatoarele mai mari sunt atat de eficiente incat G703 poate tine pasul desi are mai putin spatiu aerisit. ROG G703 dispune de un panou de nivel IPS cu rata de refresh de 144Hz, 3ms timp de raspuns (GTG) si NVIDIA G-SYNC, permitand un gameplay fluid chiar si la setarile grafice Ultra.G703 dispune, de asemenea, de stocare HyperDrive Extreme, care utilizeaza tehnologie exclusiva pentru a combina trei SSD-uri NVMe PCI Express (PCIe) in configuratie RAID 0 pentru viteze la citire de pana la 8700MB/s, cele mai rapide pentru un laptop.

Alipirea unui design familiar confera un alt tip de polivalenta. ROG G703 poate fi asezat pe genunchi, ceea ce pentru unii poate insemna diferenta intre a indeplini sau nu un termen limita, mai ales atunci cand se afla acasa ori in deplasare. In ciuda faptului ca este inradacinat in formatul traditional, modelul G703 incorporeaza in continuare cea mai recenta tehnologie si caracteristici pentru a se mentine in varful topului.

ROG Zephyrus S GX531 stabileste noi standarde

Montarea unor componente high-end intr-un laptop de gaming ultra-subtire este extrem de dificila, in special cand se doreste obtinerea unei carcase mai subtiri ca inainte, insa Zephyrus S GX531 ofera un corp remarcabil de compact, o dovada a capacitatii ingineresti ROG.

Exteriorul subtire masoara aproape 15mm si integreaza un ecran de 15,6″, cu rame super-inguste pentru a se potrivi intr-o amprenta cat mai mica, astfel ca puteti transporta portabilul intr-o geanta dedicata mult mai usor.ROG Zephyrus S GX531 isi reduce profilul fara a altera specificatiile. Primiti in acest pachet componente de ultima ora precum cel mai nou procesor Intel Core i7-8750H, un ecran premium cu rata de refresh de 144Hz, plus alte caracteristici esentiale ROG. Acestea sunt inghesuite intr-un pachet mai subtire ce renunta la unele lucruri disponibile in noul model compact ROG Zephyrus S GX701 de 17″. Zephyrus S este o alternativa pentru oamenii care prioritizeaza portabilitatea deasupra altor caracteristici.

Faceti diferenta cu laptopurile ROG Strix pentru diferite tipuri de jocuri

ROG Strix ocupa zona de mijloc intre bestiile de tip desktop replacement si laptopurile premium de gaming, ultra-subtiri. Forma Strix imbina performanta si portabilitatea cu un design distinctiv ce iese din multime. In acelasi timp, ramele sale super-inguste se integreaza perfect, fiind mai usor sa va scufundati in actiunea de pe ecran. Mainile se vor simti perfect pe tastatura in stilul desktop, ce este imbunatatita cu taste dedicate pentru volum, oprire sonor si Armoury Crate.

Sistemul de iluminare ofera reflexii dincolo de birou, nu doar prin logoul de pe capac, ci si prin liniile difuze din zona frontala a laptopului. Aceste linii luminoase proiecteaza o stralucire Aura Sync in mediul de joc si ofera o multitudine de optiuni de personalizare.

Cele mai noi laptopuri ROG Strix sunt disponibile impreuna cu procesoarele Intel Core i7-8750H cu sase nuclee si pana la 32GB de memorie RAM. Acestea combina viteza unitatilor solid-state cu capacitatea HDD ce furnizeaza mai mult spatiu pentru cat mai multe jocuri. Hard diskul auxiliar poate fi inlocuit cu un SSHD mai rapid ce ofera memorie cache pentru datele accesate frecvent, accelerand timpii de incarcare.

ROG Strix SCAR II – configurat pentru pasionatii de jocuri FPS

Construit pentru zona FPS-urilor din arena esports, ROG Strix SCAR II vine in variante cu ecrane de 15,6″ si 17,3″, disponibile cu aceiasi frecventa de 144Hz si 3ms timp de raspuns. Ambele versiuni sunt personalizate cu motive inspirate de jocurile FPS si folosesc teme de camuflaj pentru a crea o potrivire estetica cu campul de lupta.Tastele WASD, evidentiate, confirma mai departe radacinile SCAR si asigura faptul ca veti gasi drumul in jocurile FPS. Acceleratorul video NVIDIA GeForce RTX 2060 Ti ofera modelelor SCAR II GL504GV de 15″ si SCAR II GL704GV de 17″ suficienta forta pentru a obtine un framerate cu trei cifre in cele mai populare shootere.

Jucatorii experimentati ar trebui sa faca upgrade la GeForce RTX 2070; modelele SCAR II GL504GW si GL704GW ofera aceasta grafica mai puternica pentru ambele dimensiuni ale ecranului, oferind o performanta suplimentara in jocurile foarte competitive, in titlurile AAA si in scenariile VR. Puteti alege dintre ecranul mai mare, de 17″, ce este mai captivant si modelul compact de 15″, ce este mai portabil.

Construit pentru jocuri de tip MOBA: ROG Strix Hero II

ROG Strix Hero II este optimizat pentru jocuri de tip MOBA si este ideal pentru jucatorii care prefera un stil mai subtil. Texturile sale contrastante si modelul grafic cyber-text sunt mai discrete decat estetica agresiva intalnita pe SCAR II, facand modelul Hero II mai abordabil pentru publicul larg. In loc sa evidentieze grupul de taste WASD, tastele translucide emit lumina pe linia QWER.

Hero II este disponibil exclusiv cu acceleratorul GeForce RTX 2060 Ti, ce este mai mult decat suficient pentru a ridica numarul cadrelor pe secunda in jocuri de tip MOBA sau in alte jocuri populare.

Asa cum se intampla si in cazul modelului SCAR II, tehnologia Nvidia Optimus conserva energia prin activarea graficii dedicate doar atunci cand este necesara, astfel ca se poate obtine o autonomie mai mare pe intreaga zi si o performanta mai buna in jocuri atunci cand este ceruta.

Similar Articles

4 thoughts on “Noile laptopuri Asus ROG anuntate la CES 2019 ajung in Europa

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.