Astăzi, 9 noiembrie 2011, BenQ a lansat 3 monitoare noi special concepute pentru gaming. Dacă anul trecut lansaseră într-un stil foarte timid în acest segment şi au văzut că s-au bucurat de un succes neaşteptat în ciuda preţului monitorului, anul acesta au scos pe piaţă o gamă ceva mai variată.

Nu vă imaginaţi că au lansat doar 3 monitoare, tot astăzi au anunţat o multitudine de alte produse printre care şi camere foto şi proiectoare, însă am să vorbesc doar despre aceste 3 monitoare deoarece sunt chiar foarte interesante.

Modelele pentru gaming sunt: RL2250H, RL2450H şi XL2420T şi cele cu indicativ RL sunt concepute special pentru jocurile de strategie, iar cel XL a fost conceput special pentru shootere.

Vă spun foarte sincer că am rămas un pic când am auzit că au gândit câte un monitor în funcţie de tipul de joc. Ideea este că monitorul din seria XL este la 120Hz şi în jocurile de strategie chiar nu ai nevoie de aşa un refresh. Tocmai de aceea l-au poziţionat pe cel de vârf pentru shootere pentru că în acest tip de jocuri chiar ai nevoie de cel mai bun refresh aka timpul tău de răspuns trebuie să fie cât mai mic.

Funcţia care face ca RL2250H şi RL2450H să fie cu totul şi cu totul speciale pentru gaming, în toată gloata de monitoare LED la 60Hz, se numeşte BlackEquilizer şi nu face altceva decât să lumineze zonele întunecate de imagine de pe ecran. Cei ce joacă strategii cunosc aceste zone drept fog of war.

Cu ce ajută această funcţie? Ei bine nu trebuie să mai creşti brightness-ul monitorului care îţi luminează prea tare absolut toată imaginea, inclusiv partea care se vedea bine. Dacă vă sunt cunoscute monitoarele ce au profil de culoare numit gaming veţi înţelege imediat care este diferenţa pentru că practic acel profil nu făcea altceva decât să crească luminozitatea pe întregul ecran. Ideea e că nu trebuie să mai luminăm şi zonele deja luminate şi astfel nu ne mai obosesc ochii de la un brightness prea mare.

Această funcţie este prezentă şi pe monitorul XL2420T şi deşi BenQ zice că e bună pentru strategii, eu spun că e bună şi pentru FPS-uri. Dacă mă întrebaţi pe mine, rezultatul este pur şi simplu devastator pentru inamic deoarece nu va mai exista niciun adversar care se va mai ascunde în umbră(cel puţin pentru tine care eşti deţinător al acestui monitor).

O altă caracteristică foarte interesantă şi în acelaşi timp utilă este consola de quick access. Practic sunt nişte butoane şi un scroll aşezate pe un pad ce se poate detaşa. Acel pad de comandă integrează şi 3 butoane programabile pe care se pot seta funcţiile cele mai utilizate şi astfel nu mai pierdem timp preţios setând monitorul în funcţie de jocul pe care dorim să îl jucăm.

Alte două lucruri noi implementate sunt suportul pentru căşti din spatele monitorului care mie unul mi se pare cam greu de folosit fiind poziţionat tocmai acolo şi MÂNERUL. Slavă domnului cineva pe planeta asta a inventat monitorul cu mâner şi elimină nevoia de husă specială care nici nu costă 200 Lei. Mânerul nu este el foarte reuşit deoarece mie îmi încăpeau doar 3 degete în el, dar măcar pot căra într-o mână monitorul fără să îl ţin la subţioară şi în cealaltă mână PC-ul.

 

Preţurile aproximative sunt:

RL2250H – 650 Lei

RL2450H – 900 Lei

XL2420T – 1800 Lei

 

Bun, am terminat cu pălăvrăgeala. Vă las să vizionaţi poze de la eveniment şi cu monitoarele. Cel alb este modelul RL2250H, iar cel negru este XL2450T. Modelul RL2450H nu a fost prezentat la lansare însă am văzut câteva imagini cu el şi slavă domnului…este negru.

 

DSC00444

Similar Articles

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.